На Тернопіллі в онкодиспансері відкрили хіміотерапевтичне відділення,яке обслуговуватиме близько 2 тисяч пацієнтів за рік

На Тернопіллі в онкодиспансері відкрили хіміотерапевтичне відділення,яке обслуговуватиме близько 2 тисяч пацієнтів за рік

25.12.16 15:14 0 572
Xіміотерапевтичне відділення відкрили на базі КУТОР «Тернопільський обласний клінічний онкологічний диспансер» 23 грудня. Воно розраховане на 25 ліжок. Тут працюватимуть 3 лікарі, 8 медичних сестер і 9 молодших медичних сестер.

«Ще донедавна Тернопільський обласний онкологічний диспансер був єдиним онкологічним закладом в Україні, що не мав в своєму складі самостійного відділення для проведення хіміотерапевтичного лікування, - розповів головний лікар закладу Леонід Шкробот. – Зараз тут зможуть лікуватися не тільки жителі Тернопільщини, а й інших областей західного регіону. Введення в роботу окремого відділення для планування та проведення курсів хіміотерапевтичного лікування дозволить розвантажити хірургічні стаціонарні відділення, покращити умови перебування пацієнтів у нашому закладі, підняти на якісно новий рівень надання медичної допомоги онкологічним пацієнтам, використовуючи також економічно вигідні форми лікування – денний стаціонар та стаціонар одного дня».

Як зазначив Леонід Шкробот, про відкриття відділення йшла ще з 2012 року. Однак це постійно відтерміновувалося у зв'язку початою реконструкцією поліклінічного відділення та відсутністю фінансування.

Загалом, на створення відділення залучено 632 898 грн. Зних з обласного бюджету та субвенцій – 408 768 грн., за рахунок добровільних внесків – 221700 грн. Також від благодійних фондів з Німеччини та Франції у вигляді гуманітарної допомоги отримано функціональні ліжка з матрацами та інший інвентар.

Відкриття хіміотерапевтичного відділення стало можливим завдяки участі і підтримці Тернопільської обласної ради, Тернопільської обласної державної адміністрації та благодійників, зауважив під час відкриття голова обласної державної адміністрації Степан Барна.

«Протягом 2016 року завдяки спільній роботі обласної адміністрації і обласної ради нам вдалося чимало зробити у галузі медицини. Саме тому левову частку державних коштів, коштів місцевих бюджетів – а це понад 100 млн. грн. – ми спрямували на ремонт і реконструкцію медичних закладів. Крім того, нам було дуже важливо створити належні умови перебування пацієнтів в онкодиспансері, адже тут щорічно лікується понад 8 тисяч пацієнтів і виконується більше 4 тисяч оперативних втручань. Відтепер тут зможуть пройти хіміотерапію близько 2 тисяч пацієнтів за рік».

Очільник краю наголосив, що і в наступному році буде продовжено роботу щодо покращення умов у медичних закладах Також планують спрямувати понад 160 млн грн з різних бюджетів на забезпечення закладів медичними препаратами.

Довідково: В Тернопільській області проживає понад 24 тисячі пролікованих осіб, що перенесли онкологічне захворювання. Щорічно в нашій області реєструється більше 3 тисяч нових випадків раку.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ