Як правильно вибрати оправу для дитини?

Як правильно вибрати оправу для дитини?

26.12.16 00:40 0 2023

"Головне завдання батьків - це правильно підібрати дитячу оправу. Так само, як і при виборі лінз, варто звертати увагу на травмобезпечність, довговічність і комфорт при носінні", - розповідає спвробітник інтернет-магазину http://sm-ochki.ru, в якому можна придбати якісні оправи в Москві.

Для гарного зору дитини розташування окулярів має бути:

  • Нижче або на рівні лінії брів;
  • Оправа не повинна лежати на щоках (навіть коли дитина посміхається), це призводить до зміщення міжцентрової відстані, що впливає на чіткість зору і стомлюваність;
  • Окуляри не повинні з'їжджати з носа. Від цих неприємностей допоможуть регульовані носоупори, їх можна відрегулювати під дитину. Вибрана оправа повинна відповідати розмірам обличчя дитини. Якщо оправа вузька завушники окулярів будуть тиснути в районі скронь, якщо широка - спадати.

Ніколи не носіть криву, вигнуту або поламану оправу - це погано впливає на корекцію зору.

Вибір оправи повинен бути тільки з дитиною

Індивідуальний підбір дитячої оправи гарантує правильну посадку особливо це важливо у випадку окулярів з астигматизмом. Так само потрібно звернути увагу на діоптрії виписаних лінз, чим більше діоптрій, тим готові окуляри будуть важчими. Вони можуть сповзати з перенісся, і малюки дивляться поверх оправи, окуляри не виконують свого призначення.

З віком дитини форма обличчя змінюється. Що призводить до неправильної посадки оправи на обличчі. Міняйте і підбирайте оправу відповідно до віку вашої дитини.

При виборі оправи для Вашого малюка обов'язково звертайте увагу на завушник

Окуляри не повинні спадати, і не повинні бути занадто близько розташовані до очей, тому завушник повинен бути відповідної довжини.

Завушник не в якому разі не може чинити тиск на бічну частину голови за вухами, дозволяється маленький тиск виключно на верхню частину вуха.

У наш час виробники випускають дитячі оправи з гнучкими завушниками, які добре прилягають до голови, але не тиснуть.

Ви можете зустріти комбінований варіант завушників: згинаючийся кінець завушника еластичний, а пряма частина не гнеться.

Для малюків рекомендуємо вибирати оправу з завушніком у вигляді "гачка", ще їх називають "пружинні" завушники, такі окуляри не спадуть при активних іграх їх не потрібно поправляти при різких їрухах голови, пружинка сама це зробить.

Завжди при виборі оправи віддавайте перевагу оправ з флексами

Це шарнірне з'єднання душки оправи з рамкою окулярів. Перевагою таких окулярів є широке розкриття завушника, що не дозволить зламати дитячі окуляри при їх знятті. І тиск на виски дитини у таких оправ мінімальний.

Матеріал оправи впливає на якість і ціну оправи

Дитячі оправи можуть бути пластикові. Вони міцні, легкі, не токсичні, мають безліч різних кольорів і доступні за ціною.

Купуючи оправи з металу вибирайте вироби з нержавіючої сталі або титану - вони однаково міцні та легкі. Але пам'ятайте, що красиво в такій оправі виглядають не великі діоптрії.

Зараз великого поширення набули силіконові оправи. Вони володіють всіма перевагами пластикових оправ, але набагато м'якші. Завушник силіконової оправи вигинається в різні боки, повертаючись на місце без змін. Це сама практична і безпечна оправа.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: "Хельветия" (Helvetia) - ...

КОМЕНТАРІ