На Волині припинено діяльність конвертаційного центру

На Волині припинено діяльність конвертаційного центру

28.12.16 17:08 0 591
Прокуратурою Волинської області спільно з працівниками Головного управління Державної фіскальної служби в області викрито організовану злочинну групу, яка впродовж тривалого часу займалася реєстрацією на підставних осіб фіктивних вигодоформуючих та транзитних підприємств, аби забезпечити незаконне формування податкового кредиту з ПДВ для підприємств реального сектору економіки, а також надавала послуги із незаконного переведення (конвертування) багатомільйонних сум безготівкових коштів у готівку задля її подальшої легалізації та привласнення.

Наразі прокурори спільно з працівниками податкової міліції проводять 36 обшуків на території Миколаївської, Хмельницької та Херсонської областей в офісних приміщеннях, а також оселях і транспортних засобах осіб, причетних до цієї незаконною діяльності – організатора, виконавців, кур’єрів та працівників банківських установ.

У ході обшуків виявлено понад 70 печаток фіктивних підприємств, комп’ютерну техніку, чорнову бухгалтерію, 51 мобільний телефон, значну кількість банківських карток та інші речі й документи, які свідчать про незаконну діяльність із конвертації готівки.

На 132 рахунки фіктивних підприємств вже накладено арешти. Проводяться допити осіб, причетних до діяльності конвертаційного центру.

Триває досудове розслідування.

Прес-служба прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Попередження про пориви ...
Наступна новина: Прокуратура скерувала до ...

КОМЕНТАРІ