У Чернігові відкрито перше інклюзивне банківське відділення «Ощадбанк»

У Чернігові відкрито перше інклюзивне банківське відділення «Ощадбанк»

28.12.16 09:04 0 549
У Чернігові відкрите перше інклюзивне відділення Ощадбанку в Чернігівській області. Інклюзивне банківське відділення, адаптоване для обслуговування людей з особливими потребами - людей на візках, з вадами зору, слуху та ін.

На урочисте відкриття відділення завітав голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч та Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Під час урочистої церемонії міський голова зазначив, що такий проект, як створення інклюзивних відділень, є дуже важливий для людей з обмеженими можливостями. Цей проект це ще один крок до безбар'єрності. Одночасно він додав, що для нашої держави зараз є надзвичайно важливим надання стабілізації в банківській системі, та повернути довіру населення до банківських систем. Адже це дасть змогу повернути мільярди гривень та доларів США у фінансову систему України, щоб ці гроші потім працювали на розвиток нашої країни.

Загалом по всій Україні відкрито 15 інклюзивних відділень Ощадбанку.

Для вільного доступу людей з особливими потребами у відділенні передбачені:

· широкі автоматичні розсувні двері;

· тактильна плитка;

· тактильні маркери;

· кнопка виклику менеджера;

· адаптоване за висотою вікно касового обслуговування

· банкомат та інформаційно-платіжний термінал із тактильними маркерами, роз'ємом для навушників та програмою для керування голосом.

Владислав Атрошенко сказав:

- За експертними оцінками в країні людей з обмеженими можливостями до 10%. Зокрема, в Чернігові більше ніж 30 тис. осіб. Завдання не тільки влади, а і банківських установ, будь-яких бізнесформувань полягає в тому, щоб надати рівні можливості життєвого простору, доступності для всіх людей і для тієї частини суспільства, яка дійсно має обмежені можливості. */blockquote

*/blockquote

Дійсно приємно, що "Ощадбанк" втілив такий проект, він зроблений досить якісно, але як міський голова хочу зазначити, що для мене найголовніше є надійність банківської установи. Щоб люди не тільки могли покласти гроші, а і за потреби забрати їх. */blockquote

*/blockquote

Довідково:

Інклюзивне відділення – банківська установа, адаптована для людей з особливими потребами. Вхідні двері та внутрішній простір відділення спроектовано таким чином, щоб там вільно пересувалась людина на візку. Зони касового та індивідуального обслуговування, очікування та самообслуговування облаштовано спеціально для клієнтів на візках, з вадами зору та слуху.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ