На Вінниччині встановлено ще один пам’ятник загиблим воїнам-афганцям (+фото)

На Вінниччині встановлено ще один пам’ятник загиблим воїнам-афганцям (+фото)

28.12.16 14:12 0 488
У п'ятницю, 23 грудня, у смт. Піщанка відбулося урочисте відкриття пам'ятника, присвяченого загиблим воїнам-афганцям уродженцям Піщанського району Косташенку Василю Андрійовичу та Ревенку Сергію Мефодійовичу.

Подія присвячена 37 річниці введення військ колишнього СРСР до республіки Афганістан.

Пам'ять воїнів-афганців та українців, які загинули внаслідок бойових дій на території інших держав присутні на заході вшанували хвилиною мовчання.

«Як би з політичних міркувань не трактували перебування радянських військових на території республіки Афганістан у 1979-1989 роках, ми, учасники війни в Афганістані, були й залишаємося у пам'яті солдатами, що належно виконали свій військовий обов'язок», – зазначив голова обласної Спілки ветеранів війни в Афганістані Петро Кирилішин.

З Вінницької області у республіці Афганістан проходили службу 3193 земляки, з них загинуло 143, у тому числі троє пропали безвісти, 182 – отримали поранення, 116 – каліцтво.

В області діє мережа громадських організацій, що стоять на сторожі інтересів воїнів-інтернаціоналістів, дбає про належне вшанування пам'яті полеглих, підтримують родини тих, чиї життя відібрала Афганська війна.

Пам'ятаймо про мужність й відвагу воїнів-афганців та всіх тих українців, які загинули на чужині.

















































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За принципової позиції ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ