Прокуратура Волині виконує завдання у галузі міжнародного співробітництва

Прокуратура Волині виконує завдання у галузі міжнародного співробітництва

28.12.16 09:33 0 526
При здійсненні повноважень із виконання завдань міжнародного співробітництва під час кримінального провадження з початку 2016 року прокуратурою області організовано та забезпечено виконання 75 запитів компетентних органів іноземних держав (суду, прокуратури та поліції) про надання правової допомоги у кримінальних справах, в ході виконання яких правоохоронці вручали процесуальні документи, проводили допити, обшуки, відбирали зразки для експертних досліджень, збирали необхідну інформацію та витребовували документи.

Запити про вчинення процесуальних дій надходили цьогоріч із 9 країн Європи та Азії. Найбільше їх надійшло з Республіки Білорусь (26) та Республіки Польща (25).

Прокуратурою Волині упродовж 2016 року скеровано за кордон 15 запитів про надання правової допомоги у кримінальних провадженнях, досудове розслідування у яких проводять слідчі органи області.

Окрім того, прокуратура області цьогоріч прийняла рішення про перейняття від компетентних органів Республіки Польща 9 кримінальних проваджень про факти вчинення громадянами України кримінальних правопорушень за кордоном.

Також, прокуратурою проведені екстрадиційні перевірки та вжиті заходи до видачі компетентним органам іноземних держав для притягнення до кримінальної відповідальності 3 осіб, які вчинили злочини на території інших держав (Республіки Білорусь та Молдови), та ще 1 особа чекає завершення екстрадиційних процедур (Азербайджанська Республіка).

На вимогу правоохоронних органів області в Україну цьогоріч доставлено для притягнення до кримінальної відповідальності 2 осіб, які були затримані на території Російської Федерації та Республіки Білорусь.

Зокрема, за клопотанням прокуратури Волинської області з Російської Федерації екстрадований для притягнення до кримінальної відповідальності громадянин України, котрий на території області вчиняв за попередньою змовою групою осіб грабежі, вимагання, незаконне заволодіння транспортним засобом та незаконно позбавляв потерпілого волі. Наразі досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні завершене і обвинувальний акт щодо громадянина скерований до суду для розгляду по суті.

Прокуратура області і надалі вживатиме заходів задля дотримання принципів і норм міжнародного права в галузі міжнародного співробітництва під час кримінального провадження.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівці: Ротавірусна ...

КОМЕНТАРІ