За принципової позиції прокуратури області судом залишено під вартою «кримінального авторитета» підозрюваного у вимаганні грошей у Вінничан

За принципової позиції прокуратури області судом залишено під вартою «кримінального авторитета» підозрюваного у вимаганні грошей у Вінничан

28.12.16 13:58 0 447
Як повідомлялось раніше, 17 листопада 2016 року, за результатами проведеної спецоперації, затримано групу злочинців, які спеціалізувались на «вибиванні» неіснуючих боргів.

Усім трьом затриманим, за клопотанням прокуратури, обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Один із основних підозрюваних не погодився з таким рішенням і намагався його скасувати в апеляційному суді, проте доводи сторони обвинувачення переконали суддів апеляційної інстанції не скасовувати запобіжний захід.

Однак, підозрюваний не зупинився і через місяць, подав до Вінницького міського суду клопотання в якому просив відпустити його з-під варти на домашній арешт.

При цьому необхідність змінити запобіжний захід підозрюваний мотивував лише тим, що він позитивно характеризуються за місцем проживання та обласною громадською організацією «Вірменська община Вінниччини».

Разом з тим, в судовому засіданні встановлено, що характеристики підписані різними особами чомусь «дивним» чином надруковані на одному принтері і складені фактично з слів самого підозрюваного.

Крім того, допитані в суді свідки і потерпілі підтвердили винуватість злочинця.

Як наслідок, Вінницьким міським судом відмовлено в задоволенні клопотання адвокатів та підозрюваного залишено під вартою без права внесення застави.

Довідково: Ст. 189 ч. 2 Кримінального кодексу України: вимагання, вчинене повторно, або з погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, або з пошкодженням чи знищенням майна, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому, -карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Буковинських водіїв ...
Наступна новина: На Вінниччині встановлено ...

КОМЕНТАРІ