Нова «Дорожня карта» допоможе прибирати Тернопіль взимку більш ефективно

Нова «Дорожня карта» допоможе прибирати Тернопіль взимку більш ефективно

28.12.16 12:07 0 656
Днями на засіданні виконкому міської ради була затверджена нова «Дорожня карта утримання шляхо-мостового господарства Тернополя взимку». Як розповідає в.о. начальника управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Олег Соколовський, у цьому документі чітко прописано механізм прибирання міста від снігу.

«При підготовці Дорожньої картки ми враховували досвід європейських країн, Канади та Америки. Звичайно, що в основі документу - українське законодавство, але воно дає лише загальні нормативні напрямки. При цьому кожне місто унікальне, тому для нас важливо було розробити таку Дорожню карту для Тернополя, яка була б зрозумілою усім тернополянам, механізму якої чітко будуть дотримуватися відповідальні структури і завдяки якій наше місто буде прибиратися взимку більш ефективно», - каже Олег Соколовський.

У карті передбачено вісім маршрутів прибирання міста, чітко розписано відповідальні структури за прибирання тротуарів, доріг, прибудинкових територій, зупинок громадського транспорту, тощо. Зазначено також місця вивозу снігу.

Важливим елементом Дорожньої карти є система оповіщення населення про початок роботи спеціальної техніки:

* Зелений рівень - за виникнення ожеледиці чи потреби прибирання снігу в денний період доби (крім години «пік») при не значних та помірних снігових опадах – за три години до початку роботи техніки.

* Жовтий рівень - за виникнення ожеледиці чи потреби прибирання снігу в вечірній та нічний період доби при не значних та помірних снігових опадах – за дві години до початку роботи техніки.

* Червоний рівень - за виникнення потреби виконання робіт в будь-який період доби при інтенсивних снігопадах та надзвичайній ситуації – за дві години до початку роботи техніки.

Загалом дорожня карта містить 52 сторінки (додається).

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Експерти працюють над ...

КОМЕНТАРІ