У Рівненській області прокуратура в апеляції відстояла законність вимог про повернення навчальному закладу 95 га землі вартістю 4,1 млн грн

У Рівненській області прокуратура в апеляції відстояла законність вимог про повернення навчальному закладу 95 га землі вартістю 4,1 млн грн

28.12.16 14:27 0 536
За результатами розгляду судом апеляційної скарги прокуратури Рівненської області визнано недійсним договір користування земельною ділянкою вартістю 4,1 млн грн та її повернуто державі.

Йдеться про 95 га землі у смт. Демидівка, що були передані у 2013 році одним із навчальних закладів у користування приватному підприємству за договором про співпрацю.

Однак прокуратурою встановлено, що правочин між сторонами є удаваним, а вказаний договір - фактично прихованим договором оренди земельної ділянки, якою начальний заклад розпорядився у порушення вимог законодавства, без погодження Кабінету Міністрів України та профільного Міністерства.

З цих підстав прокуратура звернулася до суду з вимогою визнати недійсним договір користування землею та повернути її у власність держави в особі Міністерства освіти і науки України.

Проте суд першої інстанції позовні вимоги прокуратури не задовільнив, у зв'язку з чим прокуратура Рівненської області звернулася із скаргою до Рівненського апеляційного господарського суду, послідовно та принципово відстоюючи позицію захисту інтересів держави та начального закладу.

У результаті – судом апеляційної інстанції підтверджено законність вимог прокуратури Рівненщини. Відтак незаконне рішення суду першої інстанції скасовано, а позов прокуратури про визнання договору недійсним – задоволено.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Представники Центрів ...

КОМЕНТАРІ