Лісівники Вінниччини підготували для реалізації понад 60 тисяч новорічних ялинок (+фото)

Лісівники Вінниччини підготували для реалізації понад 60 тисяч новорічних ялинок (+фото)

30.12.16 12:29 0 636
Станом на 26 грудня реалізовано 10037 новорічних ялинок і сосен. Найактивніше реалізація проходить в ДП «Бершадський лісгосп», «Дашівське ДЛМГ», «Могилів-Подільський лісгосп», «Іллінецький лісгосп», «Вінницький лісгосп»»Гайсинський лісгосп», «Жмеринський лісгосп».

Для того щоб кожен бажаючий житель області мав у своїй домівці новорічне деревце, лісогосподарські підприємства Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства підготували для реалізації понад 60 тисяч новорічних красунь.

В цьому році середню реалізаційну ціну ялинки встановлено в межах 73 гривень. Відпуск новорічних ялинок проводиться за цінами, сформованими лісогосподарськими підприємствами, з обов'язковим маркуванням бирками із штрих-кодом. Номери бирок при їх відпуску відразу заносяться до загального електронного реєстру.

Лісогосподарські підприємства області готові повністю забезпечити новорічними ялинками жителів Вінниччини, школи, дитячі садочки, будинки культури, інші установи та організації міста й області.

Активно працюють рейдові бригади. Особи, винні у незаконній рубці новорічних ялин, притягуються до адміністративної відповідальності за статтею 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка передбачає відповідальність у вигляді штрафу від 85 до 170 грн. Крім того, лісопорушник відшкодовує шкоду, заподіяну лісовому господарству. Вона залежить від діаметра пенька і стартує з 355 грн.

На лісопорушників складено 33 протоколи. Накладено штрафів на суму 2924 грн. Порушниками відшкодовані вже суми збитків, нанесених лісовому господарству – 11886 грн.

Державною лісовою охороною спільно з працівниками поліції, екологічної інспекції проводяться рейди по охороні хвойних насаджень та виявленню лісопорушників. Цими днями проводяться такі рейди і по місцях реалізації новорічних ялинок.

Прес-служба Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Навчальні заклади ...

КОМЕНТАРІ