На Вінничині у селі Рахни – Лісові відкрито меморіальну дошку загиблому земляку-герою,учаснику АТО - Івану Федоровичу Чаплію (+фото)

На Вінничині у селі Рахни – Лісові відкрито меморіальну дошку загиблому земляку-герою,учаснику АТО - Івану Федоровичу Чаплію (+фото)

30.12.16 13:13 0 628
Відвідала Рахнівсько-Лісову територіальну громаду та взяла участь в урочистому мітингу, присвяченому відкриттю меморіальної дошки, загиблому земляку-герою, учаснику АТО – Іван Федорович Чаплій протягом 10 років навчався в Рахнівсько-Лісовій СЗШ І-ІІІ ст. №2. На службу Івана призвали в березні 2015 року. Перед Новим 2016 роком він отримав важке поранення. Підлікувавшись у шпиталі, знову вирушив у зону АТО. Помер від зупинки серця 14 лютого 2016 року у військовій частині В 4174.

Вшанувати світлу пам'ять героя - земляка прийшли рідні загиблого, однокласники, побратими - воїни АТО, представники районної та місцевої влади, учні та вчителі місцевих навчальних закладів.

На початку мітингу, який відбувся на шкільному подвір'ї навчального закладу, традиційно звучав Державний Гімн України. Далі лінійку - реквієм розпочали учні даної школи, декламуючи вірші присвячені пам'яті усім воїнам, загиблим на сході України.

Право на відкриття пам'ятної дошки на фасаді навчального закладу , загиблому Івану Чаплію, який поклав своє життя, захищаючи територіальну цілісність рідної держави, було почесно надано 3-м воїнам – землякам, учасникам АТО.

Висловити співчуття та щиру вдячність матері, рідним і близьким Івана, разом з головою райдержадміністрації Катериною Кедик, прибули голова районної Ради Михайло Попов, заступник голови районної Ради В.Федоришин, начальник відділу освіти Володимир Кутнік та голови територіальних громад району.

В своєму виступі голова райдержадміністрації Катерина Кедик висловила слова пошани та подяки батькам та рідним загиблого, а також висловила слова скорботи та поваги до подвигу до всіх героїв, які захищають рідну Вітчизну від російського агресора та сепаратистів.

Продовжуючи свій виступ керівник району констатувала наступне: ...« Вшaнувaння пaм'ятi людей, якi вiддaли свoє життя зa нaшу держaву, – нaш святий oбoв'язoк. Наш земляк Іван Чаплій, був спрaвжнім пaтрioтом, який боровся за суверенітет та цілісність України і віддав своє молоде життя за мир та спокій на рідній землі. Кiлькa рoкiв тoму ще нiхтo не мiг нaвiть пoдумaти, щo у нашій державі люди будуть гинути нa вiйні... Цей стрaшний сoн, нa жaль, стaв реальністю. Обривaються мoлoдi життя нaйкрaщих синiв Укрaїни. Тoж дaвaйте шaнувaти пам'ять наших герoїв, не зaбувaти прo тих, хтo тaк рaнo пoкинув цей світ, зрoбивши неoцiненну пoслугу для всіх нaс в ім'я щaсливoгo мaйбутньoгo нaшoї держaви. Ми всі з вами разом повинні бути патріотами нашої землі. А саме основне - оточити увагою та піклуванням батьків загиблого воїна , щоб не залишились вони поза увагою сільської влади, громадськості, учнів місцевих навчальних закладів, наодинці зі своїм горем - втративши дорогого сина».

Наприкінці свого виступу закликала присутніх хвилиною мовчання вшанувати пам'ять воїна – земляка, учасника АТО - Івана Чаплія та усіх патріотів України, що загинули захищаючи її незалежність.



















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ