Чернівці: Зміни до Порядку надання державної соціальної допомоги деяким категоріям громадян

Чернівці: Зміни до Порядку надання державної соціальної допомоги деяким категоріям громадян

30.12.16 08:36 0 717
30 листопада 2016 року Урядом прийнято постанову «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» відповідно до якої внесено зміни до порядку:

– надання щомісячної грошової допомоги особі, яка проживає разом з інвалідом І чи ІІ групи внаслідок психічного розраду, який за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду, на догляд за ним;

– призначення і виплати державної допомоги сім'ям з дітьми;

– призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям;

– призначення та виплати тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме.

Прийнятою постановою розширено коло осіб, які мають право на державну допомогу у зв'язку з вагітністю та пологами. Так чинність даної постанови поширюється на жінок, які не застраховані в системі загальнообов'язкового державного соціального страхування із числа військовослужбовців Збройних Сил, Державноїх прикордонної служби, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, інших військових формувань, Держспецтранслужби, Держспецзв'язку та з числа поліцейських, осіб начальницького та рядового складу органів та підрозділів служби цивільного захисту, Державної кримінально-виконавчої служби.

Для призначення допомоги при народженні дитини може бути подана заява до органу соціального захисту населення в електронній формі (з використанням засобів телекомунікаційних систем через офіційний веб-сайт Мінсоцполітики або інтегровані з ним інформаційні системи органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, зокрема з використанням цифрового електронного підпису) за зареєстрованим місцем проживання заявника. У разі надходження надісланої заяви в електронній формі без електронного цифрового підпису громадянина, допомога при народженні дитини буде призначатися лише після підписання у місячний строк зазначеної заяви особисто. У разі не виконання вищезазначених вимог, подається нова заява.

Виплата допомоги на дітей одиноким матерям, в разі якщо вони навчаються за денною формою у загальноосвітніх , професійно-технічних та вищих навчальних закладах І-ІV рівнів акредитації, продовжується з місяця, в якому подано заяву з необхідними документами, на підставі довідки навчального закладу до закінчення такими дітьми навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років.

Для отримання допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування подається довідка про реєстрацію місця проживання опікуна (піклувальника) та дитини, а для одержання допомоги на дітей одиноким матерям подається довідка про реєстрацію місця проживання матері та дитини із зазначенням факту проживання дитини з матір'ю. Якщо дитина навчається за межами населеного пункту, в якому проживає мати, і не перебуває на повному державному утриманні, подається довідка про реєстрацію, місце проживання матері та довідка про реєстрацію місця або місце перебування (навчання) дитини.

Прийнятою постановою передбачено єдиний підхід при визначенні права на призначення державної соціальної допомоги, а саме, для фізичних осіб – підприємців, які вибрали спрощену систему оподаткування та є платниками єдиного податку першої групи враховувати дохід на рівні двох розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб, чинного на відповідний місяць, для фізичних осіб – підприємців, які вибрали спрощену систему оподаткування та є платниками єдиного податку другої групи – трьох розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб, для фізичних осіб – підприємців, які вибрали спрощену систему оподаткування та є платниками єдиного податку третьої групи, – чотирьох розмірів прожиткового мінімуму.

З метою спрощення процедури подання документів громадянином, прийнятою постановою вилучено довідку про склад сім'ї із переліку необхідних документів. Інформація про склад сім'ї заявника зазначатиметься в декларації про доходи та майновий стан осіб, які звернулися за призначенням усіх видів соціальної допомоги.

Більш детальну інформацію щодо порядку та умов призначення державних допомог можна отримати звернувшись до районних управлінь соціального захисту населення.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Слідчим шляхом буде ...

КОМЕНТАРІ