У Житомирі відкрили першу амбулаторію загальної практики-сімейної медицини

У Житомирі відкрили першу амбулаторію загальної практики-сімейної медицини

30.12.16 13:11 0 626
29 грудня, у Житомирі відкрили першу амбулаторію загальної практики-сімейної медицини.

Початок роботи амбулаторії планується на перший квартал 2017 року, прийом здійснюватимуть 7 лікарів: 5 – лікарів загальної практики – сімейної медицини та 2 лікаря – педіатра.

Загальна кількість населення, яка підлягає медичному обслуговуванню в амбулаторії, становить приблизно 10 тис. осіб, з них 8 тис. дорослого населення та 2 тис. дітей.

В умовах амбулаторії заплановано надання первинної медичної допомоги, а саме:

* огляд хворого (лікарський огляд, вимірювання антропометричних показників, забір матеріалу для проведення аналізів, вимірювання показників цукру, ЕКГ- дослідження),

* надання невідкладної, кваліфікованої лікарської допомоги дорослому та дитячому населенню,

* лікування в умовах денного стаціонару (внутрішньом'язеві призначення, інфузійна терапія, небулайзерна терапія та ін.).

* у разі необхідності, при наявності показів, хворі спрямовуватимуться на стаціонарне лікування в лікувально-профілактичні заклади міста Житомира.

В роботі амбулаторії значна увага приділятиметься профілактичним заходам, спрямованим на зниження захворюваності серед населення та виявлення захворювань на ранніх стадіях (перш за все онкологічних захворювань, хвороб серцево-судинної системи, туберкульозу).

Також активно проводяться підготовчі роботи по відкриттю ще 2-х амбулаторій в інших районах міста.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ