Житомирська область піднялася на 15 позицій у рейтингу за індексом виробництва промислової продукції

Житомирська область піднялася на 15 позицій у рейтингу за індексом виробництва промислової продукції

30.12.16 11:24 0 473
За інформацією управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму ОДА, у січні-листопаді 2016 року індекс виробництва промислової продукції в області склав 106,2% до відповідного минулорічного періоду.

У січні цього року показник складав 84,8%. За темпами зростання промислового виробництва область посідала 23 позицію у загальнодержавному рейтингу по Україні.

Протягом 2016 року зростання виробництва промислової продукції дало змогу області подолати 15 рейтингових позицій. І за темпами зростання промислового виробництва Житомирщина займає 8 позицію у загальнодержавному рейтингу по Україні.

Роман Крисюк, начальник управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації, наголошує на тому, що у добувній промисловості і розробленні кар'єрів індекс промислової продукції у січні-листопаді 2016 року зріс до 111,2%, коли у січні становив лише 41,1%.

У переробній промисловості індекс промислової продукції у січні - листопаді 2016 року становив 102,8%. Серед галузей переробної промисловості зростання обсягів відбулося у наступних галузях:

* виробництво основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів приріст – на 23,5%;

* машинобудування – випуск продукції збільшився на 10,5%;

* виробництво гумових і пластмасових виробів та іншої неметалевої продукції – на 5,5% (за рахунок збільшення виробництва каменю декоративного, будівельного і виробів з нього на 33,0%).

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ