У Рівненській області державі повернуто понад 800 га землі вартістю 26,3 млн грн

У Рівненській області державі повернуто понад 800 га землі вартістю 26,3 млн грн

30.12.16 09:40 0 657
Апеляційну скаргу прокуратури Рівненської області 27.12.2016 судом задоволено та постановлено повернути державі в особі Рівненської обласної державної адміністрації понад 800 га землі загальною вартістю 26,3 млн грн.

Мова йде про землі лісогосподарського призначення, що розташовані на території Великоцепцевицької сільської ради Володимирецького району.

За результатами розгляду справи Рівненський апеляційний господарський суд прийшов до висновку, що вимога прокуратури про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки є обґрунтованою, оскільки при його укладенні між органом влади та приватним підприємством не було проведено нормативну грошову оцінку земель, що є порушенням вимог низки Законів України.

З цих підстав, зазначеним судом скасовано рішення суду першої інстанції, яким відмовлено у задоволенні позовних вимог прокуратури, і постановлено нове рішення про задоволення у повному обсязі позову прокуратури Рівненської області та визнання недійсним зазначеного договору оренди земельної ділянки.

Таким чином, завдяки активній та послідовній позиції прокуратури Рівненської області, з незаконного володіння повернуто державі лісові землі вартістю 26,3 млн грн.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ