З 10 січня зміняться тарифи на проїзд у громадському транспорті Тернополя

З 10 січня зміняться тарифи на проїзд у громадському транспорті Тернополя

30.12.16 08:08 0 500
Виконавчий комітет прийняв рішення про зміну тарифів на проїзд у громадському транспорті Тернополя. Відтак, з 10 січня вартість проїзду у маршрутках міста становитиме 4 гривні, а у тролейбусах - 3 гривні.

Як зауважив начальник управління транспорту Ігор Мединський, зміна тарифу - вимога часу, адже з нового року зросте мінімальна заробітна плата до 3200 грн. та вартість енергоносіїв, тому єдиний спосіб забезпечити належну роботу громадсько-пасажирського транспорту - змінити тариф.

«Чимало чинників передувало тому, щоб виконавчий комітет розглянув проект рішення про зміну тарифів у громадському транспорті. Щодо автобусних перевезень, то останній раз вартість проїзду змінювалася на початку 2015 року, а за цей час збільшилась заробітна плата, відповідно зросли і відрахування на зарплату, ціни на дизпаливо та автозапчастини. Виконавчі органи відтерміновували підняття тарифів на проїзд, але з нового року, коли вдвічі збільшиться зарплата, відповідно зростуть витрати перевізників, то це питання повинно було розглядатися», - зазначив начальник управління транспорту, комунікацій та зв’язку Ігор Мединський.

Щодо електротранспорту, то окрім зростання цін на комплектуючі та заробітної плати, зросла для підприємства ще вартість електроенергії майже у три рази.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській міській ...
Наступна новина: Тернопілля: в області 53 ...

КОМЕНТАРІ