7,5 тисяч рятувальників та 2 тисячі одиниць техніки цілодобово працюють у посиленому режимі в період новорічних та різдвяних свят в Україні

7,5 тисяч рятувальників та 2 тисячі одиниць техніки цілодобово працюють у посиленому режимі в період новорічних та різдвяних свят в Україні

30.12.16 11:20 0 648
29 грудня в ДСНС України під головуванням Віце-прем'єр-міністра-Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка відбулося засідання оперативного штабу з регіонами щодо готовності до реагування на надзвичайні ситуації у зимовий період, особливо під час новорічних та різдвяних свят.

“Всі служби повинні працювати в режимі підвищеної готовності. Особливу увагу варто звернути на гарантування безпеки у місцях з масовим перебуванням людей, а також нормальне функціонування систем життєзабезпечення, транспортного сполучення, у тому числі на гірських перевалах”, - зазначив Геннадій Зубко.

У свою чергу, Голова ДСНС Микола Чечоткін поінформував учасників штабу про готовність рятувальників до реагування на надзвичайні ситуації у період свят.

“Підрозділи ДСНС переведені на посилений режим несення служби. Цілодобово на чергуванні перебуває близько 7,5 тисяч рятувальників та 2 тисяч одиниць техніки. Здійснюється постійний моніторинг ситуації в країні для оперативного реагування на пожежі та інші небезпеки. Я звертаюся до всіх керівників на місцях також контролювати обстановку у регіонах і у випадку ускладнення ситуації негайно реагувати”, - зазначив Микола Чечоткін.

Він також повідомив, що для надання допомоги громадянам під час зниження температурних показників в областях працює 2945 стаціонарних та пересувних пунктів обігріву, до яких вже звернулися понад 15 тисяч людей. Крім того, посилено інформаційно-роз'яснювальну роботу з мешканцями, в ході якої людей навчають як безпечно зустріти свята та запобігти виникненню пожеж у житлі, а також уникнути трагічних випадків на кризі.

За даними Укргідрометцентру, впродовж 29 грудня — 2 січня ускладнення погодних умов на території України не очікується. Прогнозуються незначні морози та подекуди невеликий сніг. Зниження температурних показників до -9-14 морозу вночі та -2-7 морозу вдень очікується з 3 січня.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Житомирська область ...

КОМЕНТАРІ