Штори і тюлі,які прикрасять ваше житло

Штори і тюлі,які прикрасять ваше житло

30.12.16 10:01 0 1728

Штори і тюлі, які прикрасять ваше житло

Кожна господиня бажає обладнати власне житло таким чином, щоб воно було затишним, гостинним, приваблювало погляди друзів, родичів, вражало своїм індивідуальним дизайном та колоритом. Не останню роль у дизайні вашого будинку, квартири відіграють тюлі і штори. Саме вони створюють затишок і надають інтер’єру кімнати такого візуального ефекту, якого ви забажаєте. За допомогою них можна візуально зменшити чи збільшити кімнату, надати їй легкої романтичності або ж впевненої розкоші, чи створити максимально затишну атмосферу. Також вони мають незаперечну практичну функцію – затіняти у сонячний день вікна від пекучого сонця, або ж від чужого ока. Будь-які фантазійні композиції вкажуть саме на ваші уподобання, стиль і захоплення. В цьому вам допоможуть різні додаткові елементи декору – ламбрекени, рюші,бахрома, витинанки.

Перед тим, як купити штори для своєї оселі, важливо врахувати розмір вікон для яких вони призначені, освітленість, розташування, стиль і дизайн самої кімнати. Але не слід забувати про те, що сучасний погляд дизайнерів 2016 року схиляється до простоти і функціональності даного атрибуту інтер’єру. Виходячи з цього, краще обирати щось спокійне і звичне, легке і прозоре, ніж пишні ламбрекени, рюші, бахрому. Така розкіш відходить у минуле. Хоча у сучасному дизайні відсутні жорсткі канони. І ви самі обираєте свій стиль, створюєте власний світ, виходячи зі своїх уподобань

Обираємо гарні штори у вітальню

Вітальня або зала - це кімната, де проводять найбільше часу господарі і куди приходять гості, щоб відсвяткувати родинне свято. Інтер’єр цієї кімнати багато чого розповість про смаки власників житла. Гарно підібрані штори і тюлі стануть головною її прикрасою і створять відповідний затишок, антураж.

Варто врахувати те, що карниз має бути вдвічі більшим за вікно, щоб гармонійно поєднувались штори і тюль. Вони ж мають відповідати загальному  цілісному інтер’єрові кімнати. Вибираючи різні моделі,  можна підкреслити усі переваги дизайну і акцентувати увагу на стилістиці, яку ви обрали. Різноманітне забарвлення штор зможе або збільшити або зменшити візуально простір вашої кімнати. Дизайнери радять у невеликі вітальні вибирати світлі штори з простими невеликими орнаментами, тоді як у просторі кімнати краще обирати яскраві, насичені кольори з великими малюнками. Перші візуально збільшать кімнату, другі – зменшать.

 Щільні гардини із прямими полотнами мають теж цікаву фактуру і забарвлення і будуть виглядати гарно, але простувато, порівняно із композиціями із різних тканин таких як невагома органза і благородний оксамит, розкішний атлас і крупновізерунчастий жаккард, світлонепроникаючий блекаут і м’яка світлорозсіювальна вуаль, -  переплетення самих різних відтінків тканин і фактур можете використати в асортименті модельного ряду штор для вітальні.  Настільки велика кількість різноманітних гардин запропонована сьогодні, що перерахувати їх просто неможливо, але виділити окремі види штор, які використовують у вітальні – цілком реально.

  Класичні штори. Тюль обирають із легких напівпрозорих тканин, а портьєри – однорідного кольору, довгі, широкі, підібрані підхватами.

  Англійські штори. Вони частіше мають полотно напівпрозорого типу із заокругленими складками в нижній частині. Виступають як самостійний елемент, або ж поєднуються із тюлю.

  Австрійські штори. Застосовують як самостійний елемент декору, можуть поєднуватися із гардинами. Виглядають ефектно завдяки розкішним складкам.

  Французькі штори. Схожі з першого погляду на австрійські, але виконані із дорогої тонкої тканини із безліччю фестонів, що зібрані по всій довжині.

  Римські штори. Полотнища, що виготовляють із різного текстилю, які за допомогою простого механізму, піднімаються накладаючись один на одного. На сьогоднішній день це дуже популярний вид штор.

  Рулонні штори. Це полотно тканини, яке завдяки механізму накручується на вал. Такі штори чудово захищають від сонця і виконують ще й декоративну функцію. До речі їх можна використовувати не тільки на вертикальних вікнах а й на похилих мансардних вікнах.

  Японські штори. Це екран чи ширма, що являє собою своєрідну межу між вікном та приміщенням. Виконані із тканин різної фактури і кольору. Часто використовують бавовняні, лянні, шовкові тканини, можуть і поєднувати легкі і важкі полотна. Гармонійно вписуються у інтер’єр з великими вікнами.

Також можна використовувати різні комбінації поєднання видів штор, що забезпечить максимальну функціональність і практичність, а різномаїття тканин зроблять вашу вітальню неперевершеною.

Легкий дизайн вікон у спальній кімнаті

Вікна у спальній кімнаті важливо не завантажити важкими тканинами і слід відмовитися від використання аксесуарів, або використовувати їх по мінімуму. Інтер’єр має бути легким, приємним, розслаблюючим. Модним стало використання легких натуральних тканин: льону, вуалі, шовку, бавовни. А правильно підібрані штори створять затишок і подарують приємні відчуття комфорту. Вони також мають незаперечну функціональність: ефективно регулюють інтенсивність освітлення і прикривають візуалізацію спальної кімнати.

Класичний стиль, як і раніше, залишається актуальним для сальних кімнат. Модним принтом на сьогодні є малюнки із живої природи. Це можуть бути і квіти, і птахи, і листя, і  всякі дивовижні візерунки, відображення яких можете знайти у нашому магазині.

Практичний дизайн  кухонного вікна

Вікно сучасної кухні також оздоблюється шторами і тюлем. Можна обирати різі варіанти штор. Якщо це сонячні вікна, то підійдуть римські чи рулонні штори, французькі чи австрійські, або можна використовувати текстильні жалюзі. Вибір текстилю для цих видів штор задовольнить найвибагливішого покупця нашого магазину. Також гарно підійдуть і легкі тканини для оздоблення кухонного вікна.

Велике розмаїття текстилю, сучасний дизайн, кольористика і ваші уподобання допоможуть втілити усі фантазії щодо оформлення вікон вашої оселі.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: У Тернополі встановлено ...
Наступна новина: На Тернопіллі релігійним ...

КОМЕНТАРІ