ГО "Аратта" звітує про реалізацію проекту в рамках Програми розвитку громадянського суспільства в місті Чернігові

ГО "Аратта" звітує про реалізацію проекту в рамках Програми розвитку громадянського суспільства в місті Чернігові

31.12.16 08:10 0 647
В рамках Програми розвитку громадянського суспільства в місті Чернігові на 2016-2020 роки, при підтримці Чернігівської міської влади ЧОБО «Аратта» реалізувала проект «Крок назустріч».

Ми багато говоримо про те, як допомогти особам із неповносправністю в їхньому середовищі, як полегшити їм побут, створити умови, надати допомогу чи підтримку. Але мало говоримо про те, як створити для людей з особливими потребами умови для того, щоб їм було зручно поза межами дому: на вулицях наших міст, у міському транспорті чи у закладах харчування. Що нам робити і як себе поводити, щоби їм з нами було комфортно?

А першим кроком на цьому шляху є падіння стіни байдужості. Зараз в Україні ми спостерігаємо за появою покоління батьків із новим, сучасним баченням, які дуже хочуть змінити ситуацію для своїх дітей, адже долання стереотипів і підтримка призводять до того, що все може почати змінюватися і від однієї людини. А коли це дружній колектив, чи організація, то задачі вирішуються ефективніше.

Творча команда художнього керівника інтеграційного Театру «Дивосад», Ірини Пісні пропонує новий метод: створення творчих змішаних колективів для проведення арт- та театро-терапії, для аматорського оволодіння професійними знаннями, вміннями та навичками. Театр має свої історії успіху і прагне поділитися досвідом з суспільством, а проект «Крок назустріч» сприяв зміні акцентів у трактуванні концепції інвалідності, де на зміну медичній моделі прийшла б соціальна, де в центрі всього стоїть людина та її особистість.

За короткотривалий термін реалізації проекту ми спілкувалися з особливими людьми та їх батьками з різних організацій міста Чернігова та області. Був виготовлений буклет для пропагування потенціалу та внеску людей з особливими потребами в розвиток соціуму. Це вагомі кроки для підвищення рівня соціалізації молодих людей з особливими потребами. Важливо, що вони були помічені в нашому оточенні не лише, як ті кому потрібна допомога, але як ті, що мають свою особливу місію – нам щось засвідчити і показати.

Валентина Седячко, керівник проекту «Крок назустріч»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кто чаще всего и зачем ...
Наступна новина: Вінничина: керівники ...

КОМЕНТАРІ