На Тернопіллі на могилі загиблого в АТО Володимира Марусича освятили пам`ятник

На Тернопіллі на могилі загиблого в АТО Володимира Марусича освятили пам`ятник

31.12.16 11:21 0 549
У с.Солоне Заліщицького району на місцевому кладовищі освятили пам'ятник на могилі загиблого у 2014 році в АТО Володимира Марусича.

Помолитись за упокій героя прийшли батьки, друзі, сусіди та побратими. Віддали шану загиблому представники районної та місцевої влади, військового комісаріату, воїни АТО, представники ГО «Самооборона Заліщицького району», громадськість села.

"Ми маємо пам`ятати про подвиг кожного земляка. Тому цей пам`ятник буде постійно нагадувати не тільки нам, але й нащадкам про те, що за єдність України було віддано людські життя і пролито багато крові", - зазначив голова Заліщицької райдержадміністрації Борис Шипітка.

Володимир Марусич у 1985–1994 роках навчався у Солонській школі. У 1994–1998 роках навчався у Чернівецькому професійному художньому училищі за спеціальністю майстер художньої обробки деревини.

У 1999 році був призваний в ряди Збройних сил України. Службу проходив у танкових військах на Чернігівщині. У 2003 році знову пішов у військо на службу за контрактом. Опісля проживав у Солоному. Володимир Марусич був членом ГО «Самооборона Заліщицького району», чатовим 4-ї чоти. В серпні 2014 року був призваний під час третьої хвилі мобілізації, підготовку проходив на полігоні у Львівській області. Загинув 6 листопада 2014 під Лисичанськом (Луганська область) під час обстрілу блокпоста російськими «градами». Похований 12 листопада в рідному селі.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ