На Тернопіллі медичну субвенцію для ОТГ розподілятимуть по-новому

На Тернопіллі медичну субвенцію для ОТГ розподілятимуть по-новому

31.12.16 10:15 0 543
Запроваджено новий механізм розподілу медичної субвенції для об'єднаних територіальних громад. Тепер 40% субвенції буде спрямовуватись саме на первинну ланку медичних послуг. Це важливий крок до підвищення якості медичних послуг в ОТГ.

Про це повідомили в департаменті охорони здоров`я облдержадміністрації.

"Медичні послуги первинного рівня - можливість попередження захворювань, тому, по суті, це перехід до фінансування попередження захворювань, а не лікування", - зазначив директор департаменту охорони здоров`я ОДА Володимир Богайчук.

Нагадаємо, 28 грудня 2016 року Кабінет Міністрів України ухвалив відповідну постанову «Про внесення зміни до пункту 5 Порядку та умов надання медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам», яка передбачає, що «ради об'єднаних територіальних громад передають кошти субвенції для здійснення видатків на вторинну медичну допомогу до бюджетів відповідних районів, міст обласного значення та об'єднаних територіальних громад в обсязі, не меншому, ніж 60% від обсягу субвенції, передбаченої для об'єднаних територіальних громад, які добровільно об'єднались на базі районів, і не меншому, ніж 70% - передбаченої для об'єднаних територіальних громад, які добровільно об'єднались на базі міст обласного значення».

До цього часу, в 2016 році Міністерство охорони здоров'я України листом до обласних державних адміністрацій рекомендувало розподіляти кошти медичної субвенції, передбаченої для об'єднаних територіальних громад, між видами медичної допомоги - первинною і вторинною - у пропорції 30х70.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській місцевій ...
Наступна новина: На Вінничині учасникам ...

КОМЕНТАРІ