Степан Барна: У 2017-му нам відкриються раніше невідомі сторінки національно-визвольного руху України

Степан Барна: У 2017-му нам відкриються раніше невідомі сторінки національно-визвольного руху України

02.01.17 13:13 0 606
Підготовку до відзначення 75 річниці від утворення Української Повстанської Армії уже починають на Тернопіллі. Голова Тернопільської ОДА Степан Барна закликає кожного направляти свої пропозиції до оргкомітету та активно долучатися до майбутніх подій.

На переконання Степана Барни, 2017-й рік буде плідним на цікаві та змістовні заходи, що покликані більш глибоко збагнути історичне минуле України, переосмислити події сучасності та збадьорити патріотичний дух нації.

«У Тернопільській області протягом усього року плануємо низку заходів із вшанування пам'яті особистостей, котрі формували Українську повстанську армію. Переконаний, що у процесі підготовки усі ми станемо свідками відкриття нових, раніше невідомих сторінок національно-визвольного руху України», - зазначив Степан Барна.

Нагадаємо, 75-у річницю утворення Української Повстанської Армії відзначатимуть у 2017 році на Тернопільщині. Відповідне розпорядження підписав голова обласної державної адміністрації Степан Барна. Згідно з ним, затверджено план заходів та сформовано організаційний комітет.

Зокрема, у Тернополі заплановано провести у жовтні 2017 року урочисту академію, організувати на базі історичного факультету Тернопільського педагогічного університету ім. В.Гнатюка засідання круглого столу, традиційними будуть покладання квітів до пам'ятників та пам'ятних знаків воїнам УПА, борцям за незалежність України тощо.

Також у планах – зустрічі керівництва області та районів з учасниками національно-визвольної боротьби, ветеранами ОУН-УПА з врученням їм грамот та грошової допомоги; проведення екскурсій для учнівської та студентської молоді в обласний історико-меморіальний музей політв'язнів, музей УПА у селі Антонівці Шумського району; документальні виставки, фотовиставки, стенди у бібліотеках, музеях, архіві, навчальних закладах, що відображають боротьбу ОУН-УПА на теренах області за здобуття Україною незалежності тощо.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ