Номінації від «НОМЕР ОДИН»: Очільник Тернопільської ОДА - серед п'яти головних персон 2016 року

Номінації від «НОМЕР ОДИН»: Очільник Тернопільської ОДА - серед п'яти головних персон 2016 року

02.01.17 13:25 0 660
Наприкінці кожного року газета «Номер один» підводить підсумки і визначає у своєму конкурсі «Персона №1» тих людей краю, які відзначилися певними досягненнями, найбільше доклалися до розвитку нашої області упродовж року. Переможці отримують унікальну нагороду «Персона №1» як свідчення того, що відтепер вони є прикладом для нашого суспільства.

Степан Барна, голова Тернопільської ОДА

Як відомо, від першої особи краю залежить стан розвитку всієї області. Коли до керма Тернопільської ОДА прийшов молодий на той час народний депутат Степан Барна, то було багато скептиків: «Чи справиться Степан Степанович з покладеною на нього Президентом роботою?» Як показав час – справився, і не лише справився, а потроху став піднімати область у загальнодержавному рейтингу. Особливо показовим у цьому плані є 2016 рік. Зокрема, за найважливішими економічними показниками (промисловість, сільське господарство, будівельна галузь) за темпами розвитку Тернопільщина входить у десятку кращих у країні. А те, що обсяг прямих іноземних інвестицій в області зріс на 8% і склав $53,1 млн., говорить, що інвестор побачив у тернопільській владі партнерів, між високопосадовцями ТОДА і бізнесом немає корупційної складової, а значить економіка Тернопільщини у перспективі може отримати новий виток свого розвитку і область уже не асоціюватимуть із депресивним регіоном. На Степан Барна на хорошому рахунку в керівництва країни, першим особам держави не соромно приїжджати на Тернопільщину, а це говорить про те, що почесне звання «Персона №1» дістається тернопільському губернаторові цьогоріч заслужено.

Олександр Тугарєв, віндсерфінгіст-олімпієць

Молодий тернопільський майстер вітрильної дошки, 21-річний Олександр Тугарєв, довгий час знаходився у тіні свого старшого колеги – кримчанина Максима Оберемка. Але доля Сашкові цьогоріч посміхнулася. Оберемко вирішив захищати кольори Росії, а це відкрило Тугарєву як кращому в Україні віднсерфінгісту в класі RS:X прямий шлях на Олімпійські ігри в Бразилії. Там він, як для дебютанта побідних змагань, виступив дуже вдало, посівши за результатами 12 гонок 23 підсумкове місце.

Як самокритичний і дуже вимогливий спортсмен, Сашко у коментарі «Номер один» розповів, що можна і треба було поборотися за місце у 15-ці, але йому банально трішки не пощастило з погодними умовами. Додамо, що одразу після Олімпіади було оприлюднено рейтинг найкрасивіших українців у Ріо, які приваблюють жінок не лише своєю силою, а й красою. До топ-5 увійшов і спортсмен з Тернопільщини Тугарєв.

На Олександр Тугарєв є №1 українського віндсерфінгу, вже має звання майстер спорту міжнародного класу і спортивна громадськість не сумнівається, що він уже в недалекому майбутньому як представник тернопільського віндсерфінгу принесе велику славу Україні.

Василь Бліхар, головний лікар університетської лікарні

Досвідчений медик, авторитетний керівник та прогресивний менеджер – таким знають колеги та знайомі головного лікаря університетської лікарні Василя Бліхара. Блискавичний організатор сфери охорони здоров'я. У свій час Василь Бліхар очолював медичну галузь у Тернополі, згодом – ДП “Державний фармакологічний центр” МОЗ України. Ось уже кілька років під його чітким керівництвом працює один з найбільших лікувальних закладів області – університетська лікарня.

За цей час заклад дуже змінився і суттєво оновився. Лише у цьому році в лікарні планують завершити два грандіозних проекти – будівництво сучасного кардіологічного та лікувально-діагностичного центрів. Це широкомасштабні та затратні проекти. Однак їх роль для жителів області важко переоцінити. Відкриття кардіологічного центру дасть можливість медикам проводити операції, які в області до цього часу не практикувалися. А разом з тим, врятувати сотні людських життів.

Крім того, лікувальний заклад регулярно оновлює матеріальну базу, встановлює нове обладнання і покращує умови перебування хворих. Навряд чи це було б можливо без доброго господаря та керівника, яким є Василь Бліхар.

За його ініціативи в області розширилась мережа гемодіалізних відділень, оновлено апарати «штучна нирка». Тож тепер допомога для цієї категорії пацієнтів стала ближчою та комфортнішою.

Вміння дивитися на речі стратегічно вивело заклад на новий рівень, саме тому Василя Бліхара можна сміливо назвати «Людиною року».

Ігор Василів, голова Тернопільського осередку ВО «Автомайдан»

Активіста місцевого осередку ВО «Автомайдан», без перебільшення, бояться усі правоохоронці області та навіть України. Ігор Василів – це людина з найнижчим рівнем байдужості та загостреним почуттям справедливості. Друзі називають його «правдорубом» та сміливцем, адже так безстрашно поводитись, як Василів, здається, можуть собі дозволити хіба безсмертні. Протягом року його ім'я було практично завше на слуху, позаяк брав активну участь у важливих для області подіях. Починаючи від переатестації поліції, закінчуючи рейдами нелегального видобутку корисних копалин. Не залишився байдужим Василів і під час снігового колапсу в Тернополі: у свій день народження він з друзями вночі зі снігової навали діставав фури, на власному авто доставляв у лікарню людей, які не могли самостійно вибратися з листопадових кучугур снігу. Журналісти «Номер один» якось запитали Ігоря: «Навіщо тобі уся ця громадська діяльність, яка забирає багато часу, натомість часто-густо залишається неоціненою». Відповідь була проста: «Найбільше за все я мрію про Україну, де комфортно і щасливо житиметься моєму синові, тому роблю все від мене залежне, аби ця мрія здійснилася». Що ж, якщо таких, як Ігор, буде більше, то цілком допустимо, що на омріяну Батьківщину дочекається не лише його чадо, а й усі ми!

Петро Гадз, голова правління ТОВ «Бучачагрохлібпром», герой України, депутат Тернопільської обласної ради:

Меценат, успішний підприємець, депутат Тернопільської обласної ради – і це лише частина регалій, які поєднує у собі герой України Петро Гадз, який, як швейцарський годинник, невпинно працює та не знає межі досконалості. Приміром, у цьому році на фермерському господарстві «Гадз», у селі Трибухівці, відкрили нові потужності, зокрема запустили в дію холодильний комплекс. З цього приводу до Гадза завітав навіть сам Президент України Петро Порошенко та відмітив, що йому надзвичайно приємно бути серед людей, які в ці часи роблять усе можливе для того, щоб інвестувати в майбутнє України, у виробництво, забезпечують внутрішній ринок та експортні можливості за технологіями, яких раніше в Україні не існувало. І це не порожні слова, адже Петро Гадз дає людям на селі (і не тільки!) пристойну роботу та гідну зарплатню. До прикладу, за сприяння Петра Гадза до Дня працівника сільського господарства преміювали весь колектив «Бучачхлібпрому». А це 1050 працівників і півтисячі – у фермерському господарстві. Окрім цього, 10 чоловік отримали грамоти обласної державної адміністрації, ще 10 – обласної ради та 10 – від районної адміністрації і ради. Петро Іванович поза підприємницькою діяльністю допомагає також нашим бійцям на сході, вкладає кошти у розвиток інфраструктури сіл та районного центру. Також не забуває і про свої обов'язки як депутата обласної ради: бере участь у сесіях та постійних комісіях. Іншими словами, Петро Гадз – це людина, яка не лише все встигає, а й знає, як працювати якісно, чесно та продуктивно!

Джерело: Тижневик "Номер один"

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Степан Барна: У 2017-му нам ...
Наступна новина: Тернопілля: дорогі краяни!

КОМЕНТАРІ