У Волинській області повідомлено про підозру посадовцю,який вчинив незаконні дії із речовими доказами,переданими йому на відповідальне зберігання

У Волинській області повідомлено про підозру посадовцю,який вчинив незаконні дії із речовими доказами,переданими йому на відповідальне зберігання

04.01.17 15:38 0 650
Прокуратура області здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні про самоправство та приховування зерна, яке має статус речового доказу.

На підставі зібраних доказів слідчими слідчого управління ГУ Нацполіції в області за погодженням із прокурором повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 388 Кримінального кодексу України, директору одного з господарських товариств, який у серпні 2015 року отримав від правоохоронного органу на відповідальне зберігання речовий доказ - 139 т пшениці та 100 т ріпаку - та у подальшому передав його третій особі, приховавши описане майно.

Такі незаконні дії унеможливили виконання рішень судів щодо цього майна.

У провадженні триває досудове розслідування.

Прокуратура області принагідно звертається до підприємств, установ та організацій, громадян, які отримали на відповідальне зберігання речові докази, із застереженням: зберігайте це майно до прийняття щодо нього кінцевого процесуального рішення слідчим, прокурором чи судом.

Санкцією ж ч.1 ст. 388 Кримінального кодексу України за розтрату, відчуження, приховування, підміну, пошкодження, знищення майна або інші незаконні дії з майном, на яке накладено арешт, із заставленим майном або майном, яке описано, здійснене особою, якій це майно ввірено, караються штрафом від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопіль підписав ...
Наступна новина: Вінничина: захворюваність ...

КОМЕНТАРІ