В Житомирській області 5 причин,чому не варто погоджуватися на роботу без офіційного оформлення трудових відносин

В Житомирській області 5 причин,чому не варто погоджуватися на роботу без офіційного оформлення трудових відносин

04.01.17 08:53 0 497
Обсяги тіньової зайнятості в Україні важко навіть уявити, відтак усі «нелегали» не можуть бути впевнені у дотриманні своїх прав як найманих працівників. Своєчасна виплата заробленого, лікарняні, оплачувана відпустка, гідна пенсія, повний обсяг послуг служби зайнятості - усе це недоступно для тих, хто отримує зарплату «в конвертах». П'ять основних причин, чому не варто погоджуватися на роботу без офіційного оформлення трудових відносин.

Гарантована виплата зарплати

Якщо ви працюєте офіційно, то можете бути стовідсотково впевнені, що зарплата буде виплачена. На превеликий жаль, в Україні через значний обсяг нелегальної зайнятості непоодинокі випадки, коли недобросовісні роботодавці затримують зарплату, а потім виплачують її не у повному обсязі. Якщо трудові відносини оформлені офіційно, то невиплата зарплати є приводом звернення до суду, який ви майже гарантовано виграєте. Отримання офіційної винагороди за виконану роботу гарантують Кодекс законів про працю України та Закону України «Про оплату праці». Окрім того, офіційні трудові відносини убезпечують від звільнення без попередження.

Відпустка

Працюючи офіційно, людина може розраховувати на щорічну оплачувану відпустку – 24 календарні дні (за деякими професіями гарантована відпустка – 36 днів і більше). Законом України «Про відпустки» передбачено низку додаткових щорічних відпусток: за роботу в шкідливих і важких умовах праці; за особливий характер праці; за ненормований робочий день. І це ще не повний перелік законодавчо гарантованих відпусток.

Лікарняні

Якщо ж людина раптом захворіє, офіційні трудові відносини гарантуватимуть оплату лікарняного (компенсацію втраченого внаслідок тимчасової непрацездатності заробітку). Не варто нехтувати також імовірністю настання нещасного випадку. В таких ситуаціях офіційне працевлаштування гарантує матеріальне забезпечення.

Пенсія

Із офіційної зарплати сплачується фіксований внесок, який гарантує грошове забезпечення при досягненні пенсійного віку.

Допомога по безробіттю

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Оголошений тендер на ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ