В Житомирській області головною метою кадрової політики ЗСУ у 2017 році є якісне комплектування офіцерських посад

В Житомирській області головною метою кадрової політики ЗСУ у 2017 році є якісне комплектування офіцерських посад

06.01.17 09:51 0 486
Головним пріоритетом кадрової політики Збройних Сил України цього року має стати продовження процесу професіоналізації війська за рахунок якісного комплектування штатних офіцерських посад. На цьому під час наради з керівним складом Збройних Сил наголосив начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Віктор Муженко.

Він назвав пріоритетним завдання з якісного комплектування офіцерських посад – як первинних, так і на рівні органів військового управління. При цьому мають використовуватися всі можливості, зокрема, прийняття офіцерів запасу на офіцерську службу за контрактом та використання курсів для прискореної підготовки молодших офіцерів з числа сержантів, які мають вищу освіту. При цьому вся система з добору офіцерських кадрів має бути спрямована на забезпечення, в першу чергу, бойових частин.

«Нам необхідно систематизувати дані про офіцерів запасу, здатних проходити військову службу. Зокрема, це стосується людей, які не служили, але мають вищу освіту та отримали військові звання офіцерів запасу. Щорічно такі офіцерські звання отримують 9-10 тисяч осіб. Це потужний ресурс, який повинен ефективно використовуватися», – зазначив Головнокомандувач Збройних Сил України.

Він підкреслив, що Збройні Сили потребують не просто достатньої кількості кваліфікованих людей, але найкращих фахівців, здатних брати на себе відповідальність та шукати рішення складних проблем, виявляти людяність у ставленні до підлеглих.

«Багато наших офіцерів проходять навчання за кордоном. Наше завдання – розмістити їх на посадах, де вони принесуть максимальну користь. Їх досвід дуже потрібен Збройним Силам. У нас вистачає хороших виконавців, але цього замало, адже ми відчуваємо нестачу у справжніх лідерах. Вся кадрова робота має бути спрямована на пошук лідерів та формування лідерських якостей. У провідних країнах, які є нашими партнерами, поняття «офіцер» і «лідер» завжди є тотожними», – зауважив начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Платники податків ...
Наступна новина: Назар Яворський: ...

КОМЕНТАРІ