За минулий рік до органів прокуратури Вінниччини надійшло 12 тис звернень громадян

За минулий рік до органів прокуратури Вінниччини надійшло 12 тис звернень громадян

06.01.17 10:19 0 619
Відповідно до вимог Закону України «Про прокуратуру» від 14.10.2014, зі змінами і доповненнями, повноваження органів прокуратури змінилися. Однак, незважаючи на це, громадяни продовжують направляти до органів прокуратури звернення щодо захисту своїх інтересів та поновлення порушених прав, вирішення яких уже не входить до повноважень прокуратури.

При цьому позбавлення органів прокуратури функції нагляду за додержанням і застосуванням законів не вплинуло на кількість звернень громадян, які надійшли на розгляд прокурорів. За відсутності передбачених законом повноважень щодо розгляду певного кола питань, порушених у зверненнях, упродовж 2016 року з 12 тис звернень, які надійшли до органів прокуратури Вінницької області, майже 3 тис, або кожне третє із розглянутих, у 5-денний термін переслано за належністю відповідному органу чи посадовій особі.

Із вирішених 6 тис звернень задоволено - 111, що є свідченням забезпечення їх якісного, своєчасного та об’єктивного вирішення, реального поновлення порушених прав та основним критерієм ефективності роботи прокурорів з розгляду та вирішення звернень.

У більшості випадків скарги надходили з питань неналежного стану досудового розслідування у кримінальних провадженнях.

Значна увага прокурорами приділяється питанням особистого прийому громадян. Так, на особистому прийомі прийнято 4420 громадян, особисто керівниками підпорядкованих прокуратур 555 осіб. Крім цього, керівництвом прокуратури області щомісячно здійснюється прийоми громадян за місцем праці та проживання, в місцях позбавлення волі.

Відділ організації прийому громадян, розгляду звернень

і запитів прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Стан розгляду запитів на ...
Наступна новина: На Тернопіллі у 2017 році ...

КОМЕНТАРІ