Українській армії чернівчани перерахували 134 млн. грн.

Українській армії чернівчани перерахували 134 млн. грн.

06.01.17 09:18 0 495
Заради миру та збереження територіальної цілісності держави із початку введення військового збору чернівчани сплатили 134 млн. грн. Упродовж 2016-го року мешканці столиці Буковини перерахували 65,5 млн. грн. стратегічного податку, що на 14,1 млн. грн. більше показників 2015-го року.

Чернівецька ОДПІ нагадує, що об'єкт оподаткування військовим збором визначений статтею 163 Податкового кодексу України. До нього, крім заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються чи виплачуються платнику у зв'язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами, відносяться і ряд інших. Зокрема – це орендна плата, виграші в державній або недержавній грошовій лотереї, купівля-продаж рухомого і нерухомого майна, виплата дивідендів, переоформлення спадщини тощо. Цього року доходи фізичних осіб теж оподатковуються військовим збором. Ставка військового збору становить 1,5%.

Звертаємо увагу, що лише платники єдиного податку не сплачують військовий збір, решта податкових агентів є платниками військового збору.

За порушення правил нарахування, утримання та сплати податків у джерела виплати передбачено накладення штрафу у розмірі від 25 до 75 відсотків суми податку, щo підлягає нарахуванню тa/або сплаті дo бюджету.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ