Тернопільщина - серед сільськогосподарських лідерів

Тернопільщина - серед сільськогосподарських лідерів

06.01.17 08:06 0 567
Під час звіту про про результати роботи виконавчої гілки влади області голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна особливу увагу приділив сфері сільського господарства області.

Як стверджує очільник краю, за обсягом виробництва валової продукції сільського господарства Тернопільщина посіла 8 місце в Україні. В цій галузі у спостерігається вагомий приріст: за 11 місяців 2016 року всіма категоріями господарств вироблено продукції на суму 7,9 млрд грн, що становить 103,6%.

В цілому, за 10 місяців цього року в сільському господарстві освоєно капітальних інвестицій на суму – $6,6 млн.

«У порівнянні із загальноукраїнським показником у 2016 році маємо успішні результати у харчовій та переробній галузі. В той час, як по Україні приріст складає лише 1,9 %, в Тернопільській області цей показник – 14,7%. Реалізовано харчової продукції та напоїв на суму 4 млрд 174 млн гривень, що на 926 млн гривень перевищує показник попереднього 2015 року», – зауважив Степан Барна.

На думку голови ТОДА, про стабільність та перспективи розвитку агро-промислового комплексу Тернопільщини свідчить те, що цього року розширено ряд потужностей серед яких Хоростківський цукровий, Ковалівський спиртовий та Теребовлянський молокопереробний заводи; Тернопільський м'ясокомбінат; завод з переробки сої та пташник у Тернопільському р-ні; тваринницькі приміщення для ВРХ у Підволочиському р-ні; репродуктор для свиноматок у Підгаєцькому – р-ні; елеватори у Тернопільському та Бучацькому р-нах. Також створено 2 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативи з ягідництва та збирання молока у Бережанському р-ні.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Чернігів: Керівники ...

КОМЕНТАРІ