Степан Барна: Держава продовжить підтримку як діючих,так і новостворених громад

Степан Барна: Держава продовжить підтримку як діючих,так і новостворених громад

06.01.17 08:33 0 584
У Державному бюджеті України на 2017 рік передбачено 1,5 млрд грн, які можуть бути використані на реалізацію проектів з розвитку громад. Про це під час наради з головами новостворених ОТГ проінформував Степан Барна, Голова Тернопільської ОДА.

«Держава і надалі зберігає політику розвитку децентралізації. Таким чином позитивна динаміка щодо фінансової підтримки громад буде продовжена. Єдине, що вимагається від самих громад – це вчасно і чесно використовувати ці кошти», - зазначає Степан Барна.

Водночас він зауважив, що громади можуть претендувати і на кошти з Фонду регіонального розвитку. «Якщо проекти будуть відповідати визначеним пріоритетним напрямкам, і робоча група дасть свій позитивний висновок – вони будуть підтримані», - звертає увагу Голова ОДА.

Окрім того, на його погляд, сприятиме покращенню інфраструктури в громадах і налагодження тісної співпраці з депутатами Верховної Ради від Тернопільщини, за рахунок використання коштів субвенції на соціально-економічний розвиток окремих територій.

«Успіх кожного, в тому числі і територіальних громад залежить від кількох складових: тісної співпраці з органами місцевого самоврядування; роботи в напрямку реалізації делегованих державою повноважень; реалізації спільних проектів; загальної роботи з депутатами Верховної Ради, Кабінетом Міністрів у питаннях залучення додаткових коштів. Аби досягнути цього – потрібно використовувати реальні можливості, які є під руками», - наголошує Степан Барна.

Нагадаємо, у 2016 році об'єднаними територіальними громадами Тернопільщини було реалізовано проектів на загальну суму у 135 млн грн. «Це безпрецедентна сума, яка була надана громадам Тернопільщини завдяки позиції Президента України, політиці децентралізації Уряду та депутатів Парламенту, які підтримують цей вектор реформ», - зауважує Степан Барна.

Крім того, за всю історію Тернопільщини громадам вдалося не тільки вийти «на нуль», а й наростити свої доходи. Власні доходи бюджетів об'єднаних територіальних громад зросли на 257,7 млн. грн.: у 2015 році вони склали 86,5 млн. грн., а у 2016 році - 344,2 млн. грн..

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Василь Броварник: «У ...
Наступна новина: Звання “Мати-героїня” ...

КОМЕНТАРІ