На Тернопільщині три сотні проектів претендують на фінасування з Фонду регіонального розвитку

На Тернопільщині три сотні проектів претендують на фінасування з Фонду регіонального розвитку

06.01.17 10:47 0 617
Більше 300 проектів подали на Тернопільщині на конкурс інвестиційних програм та проектів, що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Про це повідомила директор департаменту економічного розвитку та торгівлі облдержадміністрації Галина Воляник.

«Ми маємо проекти, але вони ще не оцінені. Тому керівники структурних підрозділів облдержадміністрації здійснюють об`їзд запропонованих об`єктів. Відтак на засіданні регіональної комісії буде проведено оцінку проектів. В цьому році наші пріоритети – енергозбереження, ремонт доріг, очисних споруд, водогонів. Крім того, особливу увагу зовереджуємо на проектах, спрямованих на економічний та регіональний розвиток», - зазначила Галина Воляник.

Директор департаменту економічного розвитку та торгівлі наголошує, що в умовах децентралізації влади територіальні громади мають бути активними, аби залучати додаткові ресурси для вирішення своїх актуальних питань. Одним із таких механізмів є участь місцевих проектів у конкурсному відборі на фінансування з Державного фонду регіонального розвитку.

"У 2016 році наша область отримала 93 млн. 602 тис. грн. За ці кошти реалізовано 46, які здані минулого року. Цього року для всіх областей буде передбачено 3,5 млрд грн. для фінансування проектів за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку. Скільки коштів отримає Тернопільщина, буде відомо згодом", - констатувала Галина Воляник.

Нагадаємо, у конкурсі можуть брати участь програми та проекти місцевих і центральних органів виконавчої влади, а також органів місцевого самоврядування.

Основні вимоги до проектів, які фінансуватимуться у 2017 році за кошти ДФРР: відповідність пріоритетам, визначеним у Державній стратегії регіонального розвитку, стратегії розвитку Тернопільської області та у плані заходів з її реалізації; впроваджуються як проекти співробітництва територіальних громад; підтримують добровільно об'єднані територіальні громади.

На фото: очисні споруди у м. Шумськ. Реконструкцію проведено за кошти ДФРР у 2016 році.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У 2016 році на контрактну ...
Наступна новина: Майже 500 юних художників ...

КОМЕНТАРІ