2017 рік на Тернопільщині проголошений Роком Української Повстанської Армії

2017 рік на Тернопільщині проголошений Роком Української Повстанської Армії

11.01.17 12:55 0 546
Роком Української Повстанської Армії в області проголошений 2017 рік на сесії обласної ради. З нагоди відзначення на Тернопільщині 75- річчя УПА запланований цілий комплекс заходів, спрямованих на вшанування пам'яті полеглих борців за волю України та підтримку та оздоровлення ветеранів УПА. Про це повідомив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна під час засідання оргкомітету.

«На теренах області 486 осіб мають статус учасника УПА. Їхній внесок у боротьбу за незалежність — безцінний. Відтак наше завдання —забезпечити їм соціальний захист, належне лікування й оздоровлення», — наголошує керівник області.

Щомісячну доплату до пенсії в сумі 500 гривень отримуватимуть ветерани ОУН-УПА за рахунок коштів обласного бюджету. Передбачені кошти й на лікування ветеранів УПА в реабілітаційному центрі «Говерла» у Моршині.

До 75-тої річниці утворення УПА заплановане відкриття пам'ятного знаку загиблим воїнам УПА. А також облаштування під'їздних шляхів, доріг, встановлення розпізнавальні знаки-вказівників, що ведуть до історичних місць Тернопільщини.

«В області будуть відновлені всі зруйновані могили вояків УПА. А відновлення комплексу в селі Антонівці — взагалі питання принципове», — наголосив Степан Барна.

Також у планах — створення книги та документальної стрічки про діяльність УПА, а також календарів та різного роду ознайомлювальних матеріалів.

«Пам'ять про наших славетних предків повинна жити у серцях всіх прийдешніх поколінь», — підсумував очільник області.

Впродовж року на Тернопільщині проводитимуться тематичні круглі столи, історичні читання, присвячені цій важливій даті, за участю учасників боротьби. Відбуватимуться літературно-мистецькі зустрічі, мистецькі фестивалі, військово-патріотичні та спортивні заходи, табори, акції, тематичні документальні та художні виставки тощо.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ