Степан Барна: Допомога й підтримка учасників АТО та їхніх сімей — один з головних пріоритетів діяльності Тернопільської ОДА

Степан Барна: Допомога й підтримка учасників АТО та їхніх сімей — один з головних пріоритетів діяльності Тернопільської ОДА

11.01.17 12:08 0 540
До Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, в Тернопільській області внесено інформацію про 3 тис 800 учасників АТО. Торік утворена комісія з визнання та встановлення статусу учасника-добровольця антитерористичної операції за час своєї діяльності надала статус учасника-добровольця антитерористичної операції 53-ом бійцям. Про це повідомив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна під час засідання ради учасників анти терористичної операції. Крім цього, під час даного заходу Степан Барна вручив почесні відзнаки п'ятьом військовим капеланам та шістьом воїнам-добровольцям.

За словами керівника області, допомога й підтримка учасників антитерористичної операції, демобілізованих військовослужбовців, а також сімей загиблих учасників АТО — один з головних пріоритетів діяльності Тернопільської ОДА. Очільник області закцентував увагу на забезпеченні безкоштовного лікування бійців АТО. Так, з початку проведення антитерористичної операції за медичною допомогою до закладів охорони здоров'я області звернулось 1 тис 622 учасники антитерористичної операції, з них 18 – поранених та 987 демобілізованих.

Згідно обласної програми підтримки учасників АТО та членів сімей загиблих , що діє до 2019 року, передбачена низка заходів щодо реабілітації та лікування, надання безоплатної правової допомоги, виділення земельних ділянок, забезпечення працевлаштування, підтримка членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції.

Крім цього, в області діє обласна програма „Турбота”, якою передбачено кошти в сумі 2700 тис. гривень для надання одноразової допомоги учасникам антитерористичної операції та членам сімей загиблих учасників антитерористичної операції.

«Що стосується забезпечення земельними ділянками, по області учасники антитерористичної операції подали більше 5 тисяч заяв. За результатами їхнього розгляду було надано 4 тис 268 дозволів на розробку землевпорядної документації на землі площею понад 2 тис 306 га», — поінформував очільник області.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: більше 70 ...
Наступна новина: Житомирщина: до 10 січня ...

КОМЕНТАРІ