Тернопільщина готується до можливого ускладнення погодніх умов

Тернопільщина готується до можливого ускладнення погодніх умов

11.01.17 08:03 0 570
Засідання оперативного штабу координації дій з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій (подій) на території області в осінньо-зимовий період при регіональній комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій обласної державної адміністрації відбулося 5 січня в Управлінні ДСНС України у Тернопільській області, під головуванням очільника обласної державної адміністрації, голови регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при обласній державній адміністрації Степана Барни.

У заході, взяли участь представники служб цивільного захисту області, а також, в режимі аудіо конференції, голови місцевих комісій з питань ТЕБ та НС при райдержадміністраціях.

На порядку денному заслухано чимало важливих питань. Особливу увагу було приділено виконанню заходів, пов'язаних із прогнозованим ускладненням погодних умов. Адже за інформацією Укргідрометцентру, в зв'язку з вторгненням арктичного повітря, на Тернопільщині очікується різке зниження температури: вночі місцями до 20-26° морозу та до 11-17° морозу вдень.

З метою забезпечення оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації та небезпечні події пов'язані з ускладненням руху транспорту, порушенням зв'язку і енергозабезпеченням населених пунктів, районним державним адміністраціям та службам цивільного захисту області доручено забезпечити готовність наявних сил та засобів до реагування у разі можливого ускладнення погодних умов.

Голова Тернопільської ОДА Степан Барна наголосив, що одним з першочергових нагальних питань, що на постають перед органами Державної влади є турбота про безпечну життєдіяльність всіх верств населення, безперешкодне транспортне сполучення між населеними пунктами області та їх безперебійне енергозабезпечення.

Доповідаючи про стан готовності підрозділів Управління ДСНС України у Тернопільської області начальника Управління ДСНС України у Тернопільській області полковник служби цивільного захисту Віктор Маслей підкреслив, що підрозділи ДСНС готові до дій за призначенням та чергуватимуть у посиленому режимі. У повній бойовій готовності техніка підвищеної прохідності, крім цього, на чергуванні перебуватиме виїзний пункт управління, спеціально-пристосована пожежно-рятувальна техніка та особовий склад. Також, у разі потреби, будуть розгорнуті мобільні пункти обігріву та життєзабезпечення. Пожежно-рятувальні підрозділи області, у разі необхідності, нададуть людям всю необхідну допомогу, в межах своєї компетенції.

За матеріалами Управління ДСНС в Тернопільській області

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Заяви на ...
Наступна новина: Волинянин,який побив жінку ...

КОМЕНТАРІ