Ростислав Дрозд: На Тернопільщині сімейні форми виховання переважають над інтернатними

Ростислав Дрозд: На Тернопільщині сімейні форми виховання переважають над інтернатними

11.01.17 11:06 0 519
У Тернопільській області зменшується кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Про це повідомляє начальник обласної служби у справах дітей Тернопільської обласної державної адміністрації Ростислав Дрозд. На даний час в області проживає 1072 дітей з відповідним статусом.

«З метою соціально-правового захисту дітей проводиться робота з влаштування їх до сімейних форм виховання. 966 дітей виховуються в сімейних формах виховання. Із них: 735 — у сім'ях опікунів та піклувальників (в т.ч. 28 дітей з особливими потребами). 231 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, знайшли родинне тепло і затишок у прийомних сім'ях та дитячих будинках сімейного типу. На даний час в області функціонує 9 дитячих будинків сімейного типу та 128 прийомних сімей», — повідомляє Ростислав Дрозд.

Аналізуючи минулий рік, в області спостерігається зменшення (з 10% до 9,4%) чисельності дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в інтернатних закладах, зазначає Ростислав Дрозд. А також збільшення кількості влаштування дітей даної категорії до сімейних форм виховання.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У «Видавництві 21» вийшла ...
Наступна новина: На Вінничині нодулярний ...

КОМЕНТАРІ