Через циклон на Житомирщині всі служби працюють в оперативному режимі

Через циклон на Житомирщині всі служби працюють в оперативному режимі

11.01.17 11:10 0 699
6 січня, у зв'язку з погіршенням погодних умов у режимі відеоконференції відбулося засідання міжвідомчого оперативного штабу Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням Віце-прем'єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка.

У засіданні взяли участь голова Житомирської ОДА Ігор Гундич, керівництво Управління ДСНС в області, члени оперативного штабу обласної комісії.

Геннадій Зубко наголосив, що головне завдання оперативних штабів в умовах різкого ускладнення погодних умов в Україні – це забезпечення безпеки людей.

«У таких умовах оперативні штаби мають працювати цілодобово. Головне – забезпечення безпеки громадян, громадського порядку, роботи транспорту, контроль за пожежною ситуацією, надання вчасної медичної допомоги. Всі служби повинні працювати в сервісному режимі, надаючи допомогу і попереджуючи загрози, які можуть виникнути при надзвичайних ситуаціях. Облдержадміністрації мають забезпечити максимальну координацію роботи всіх служб – ДСНС, Мінінфраструктури, Міненерговугілля, Нацполіції, Укравтодору та інших. Це персональна відповідальність керівників областей», – зазначив Віце-прем'єр-міністра України.

Упродовж 4-6 січня рятувальники витягли із снігових заметів 140 автомобілів, у яких перебувало 190 людей. В областях працює понад 3500 пунктів обігріву, у яких отримали допомогу більше 20 тисяч громадян. Служба порятунку розгорнула понад 100 мобільних пунктів.

Рятувальники закликають громадян не виїжджати на автомобілях у далеку дорогу. Якщо ж така необхідність є – брати з собою запас палива, термос з гарячим чаєм, теплий одяг та повністю заряджений мобільний телефон.

На Житомирщині всі служби працюють в оперативному режимі, розгорнуто пункти обігріву, техніка готова до швидкого реагування.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині нодулярний ...
Наступна новина: Чернігів: Фестиваль ...

КОМЕНТАРІ