У 2016 році фахівцями Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області було виявлено втрат на понад 75 млн грн

У 2016 році фахівцями Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області було виявлено втрат на понад 75 млн грн

11.01.17 14:41 0 620
Управлінням Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області у 2016 році спрямовано свою діяльність на забезпечення виконання покладених завдань із здійснення контролю за законним та ефективним використання коштів бюджетів усіх рівнів, державних цільових фондів, державного і комунального майна, інших активів держави та територіальних громад.

Так, протягом 2016 року фахівці Управління провели 148 контрольних заходів, у 114 з яких виявили втрат на понад 75 млн грн.

Завдячуючи професійним діям державних аудиторів вдалось забезпечити усунення порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму 21,7 млн грн.

З метою досягнення максимального рівня відшкодування завданих втрат фінансових і матеріальних ресурсів до суду пред'явлено 8 позовів на загальну суму понад 2,8 млн грн, пред'явлення ще 26 позовів на суму майже 42,1 млн грн ініційовано перед об'єктами контролю та органами прокуратури.

До правоохоронних органів передано матеріали 101 контрольного заходу, за результатами розгляду яких розпочато 40 досудових розслідувань та вручено 6 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Від початку року попереджено використання державних коштів з порушенням вимог законодавства у сфері закупівель шляхом відміни 56-и процедур очікуваною вартістю 202,2 млн грн та шляхом розірвання договорів по 2-х замовниках на суму 16,0 млн грн, ще 27-м замовникам надіслано рекомендації щодо розірвання договорів на суму понад 57,8 млн грн.

За результатами проведених у 2016 році 9 державних фінансових аудитів встановлено втрати коштів місцевих бюджетів на загальну суму понад 42,1 млн грн та резерви їх наповнення на 2,3 млн грн. Також задокументовано факти, що призвели або можуть призвести до втрат, на загальну суму 2,4 млн грн, випадки неефективного використання коштів і майна на понад 7,5 млн грн, резерви для підвищення ефективності та покращення фінансових і виробничих резервів діяльності на майже 9,2 млн грн.

За пропозиціями Управління керівники місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій прийняли 135 управлінських рішень.

За вчинені фінансові порушення 229 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 56 – до дисциплінарної та матеріальної, в тому числі 6 осіб звільнено із займаних посад.

У 61 випадку до установ, під час ревізій яких виявлені порушення, застосовано фінансові санкції у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами, призупинення бюджетних асигнувань, а також зменшення бюджетних асигнувань.

Для запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, до Державної служби фінансового моніторингу надіслано відомості про виявлені фінансові операції, які підлягають фінансовому моніторингу, на загальну суму понад 18,6 млн грн.

Повідомляємо, що зателефонувавши на «телефон довіри», який функціонує щодня, крім вихідних та святкових днів, з 09.00 до 18.00, а в п'ятницю з 09.00 до 16.45, кожен громадянин може повідомити про факти незаконного використання посадовими особами підприємств, установ та організацій бюджетних коштів. («Телефони довіри»: (044) 272-60-29 – апарат Північного офісу Держаудитслужби, (0432) 66-28-96 – Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області).

Крім того, в управлінні за номером (0432) 66-13-68 діє пряма «антикорупційна лінія», за якою можна повідомити про випадки зловживання посадовими особами Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області службовим становищем.

Прес-служба Управління Північного офісу

Держаудитслужби у Вінницькій області

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: вихованці ...
Наступна новина: Представницька діяльність у ...

КОМЕНТАРІ