Вінниччина готується до святкування Різдва Хрестового (+фото)

Вінниччина готується до святкування Різдва Хрестового (+фото)

11.01.17 08:23 0 503
З нагоди відзначення християнами східного обряду Різдва Христового у прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації 4 січня відбулась прес-конференція за участі начальника управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігоря Салецького, секретаря Вінницького єпархіального управління УПЦ протодиякона Владислава Демченка, секретаря Вінницького єпархіального управління УАПЦ протоієрея Сергія Москальчука, представника Вінницького єпархіального управління УПЦ КП ієрея Богдана Лащенко, протопресвітера Вінницького протопресвітерства УГКЦ Миколи Дуркальця, єпископа Вінницького обласного управління об'єднаної церкви ХВЄ Михайла Якобчука, заступника старшого пресвітера Вінницького обласного об'єднання церков ЄХБ Володимира Вузія.

Всі учасники заходу привітали вірян з великим Християнським святом Різдвом Христовим, побажали, миру, здоров'я, добробуту, а, найголовніше, відчути кожному у своєму серці народження Ісуса Христа.

За словами Ігоря Салецького, на даний час на території області діє 2179 релігійних організацій 48 конфесій. Різдво Христове за східним обрядом відзначатиме 1985 релігійних організацій 37 конфесій (УПЦ, УПЦ КП, УАПЦ, РСПЦ, УГКЦ, ЄХБ, ХВЄ, АСД, ЄХ та інші релігійні організації протестантського походження).

Головною подією духовного святкування Різдва Христового стануть святкові Богослужіння по всіх храмах міста Вінниці і області.

Нічні святкові Богослужіння відбудуться з 6 на 7 січня лише в храмах релігійних громад УПЦ та УГКЦ. У зв'язку з цим, на прохання релігійних організацій, в цю ніч по головних магістралях м. Вінниці буде здійснюватися транспортне перевезення громадян безкоштовно.

За словами протодиякона Владислава Демченко УПЦ, заходи з нагоди свята продовжуватимуться до кінця січня. Найбільшим із них буде Х обласний фестиваль «Різдвяні дзвіночки», який відбудеться 9 січня у Будинку офіцерів. Щороку участь в заході приймає близько 30 колективів - дитячих і дорослих хорів з кожного благочиння. Разом з тим, подібні фестивалі відбудуться і у 7 районах Вінницької єпархії УПЦ.

8 січня стартуватиме і традиційна Архієрейська коляда, яка розпочнеться у храмі Різдва Богородиці м. Вінниці і продовжиться у всіх благочиннях Вінницької єпархії УПЦ. Минулого року завдяки учасникам Архієрейської коляди вдалось зібрати близько 155 тисяч гривень, які пішли на потреби нужденних громадян.

З нагоди святкування Різдва Христового у людних місцях м. Вінниці упродовж січня відбуватимуться флеш моби, які започатковані кліриком Вінницької єпархії УПЦ Назарієм Давидовським ще у грудні 2015 року і знайшли свою підтримку не лише в Україні, а і у всьому світі.

Представники Вінницьких єпархій УАПЦ та УПЦ КП протоієрей Сергій Москальчук та ієрей Богдан Лащенко запросили вірян на святкові Богослужіння до своїх церков, які відбудуться: 6 січня о 16-00 год. (УАПЦ), о 17-00 год. (УПЦ КП) та 7 січня о 09-00 год.

Протестантські церкви – ЄХБ, ХВЄ святкові ранкові та вечірні служіння проводитимуть упродовж 4-х днів з 6 по 9 січня. Релігійна громада Церкви «Благодать» ЄХБ м. Вінниці поставила перед собою завдання втішити хворих, одиноких та бідних людей добрим словом та святковими гарячими обідами.

9 січня релігійні громади ХВЄ м. Вінниці подарують вінничанам та гостям міста святковий Різдвяний концерт, який відбудеться біля головної ялинки.

Упродовж січня-лютого всі релігійні громади міста та області активно займатимуться благодійною діяльністю – будуть відвідувати будинки-інтернати, хворих та бідних людей, допомагати нужденним.

Водночас, представники конфесій висловили свою думку щодо ідеї святкування Різдва Христового 25 грудня разом з католицькими релігійними організаціями.













Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області з ...

КОМЕНТАРІ