На Вінниччині посилять заходи щодо недопущення випадків АЧС,нодулярного дерматиту ВРХ та високопатогенного грипу птиці (+фото)

На Вінниччині посилять заходи щодо недопущення випадків АЧС,нодулярного дерматиту ВРХ та високопатогенного грипу птиці (+фото)

11.01.17 08:44 0 554
Під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка, відбулось засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Вінницькій ОДА.

В рамках засідання обговорювалось питання про посилення заходів профілактики африканської чуми свиней, заразного вузликового дерматиту великої рогатої худоби та грипу птиці.

Андрій Гижко, відкриваючи засідання, зазначив: «Підводячи підсумки минулого року , слід зауважити, що ті випадки захворювання на африканську чуму свиней, які мали місце у Тульчинському районі, були дуже вчасно локалізовані (на відміну від наших сусідів – Хмельницької,Одеської областей, де спостерігались повторні прояви хвороби і масове знищення тварин). ми розглядатимемо питання як запобігти випадкам не лише АЧС, але й нодулярного дерматиту ВРХ та грипу птиці, оскільки ці хвороби є зараз поширеними у світі і пов'язані з великими економічними затратами. Тож міри їх запобіганню є жорсткими, але виправданими».

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Григорій Сидорук поінформував присутніх про ситуацію в світі щодо розповсюдження африканської чуми свиней , заразного вузликового дерматиту великої рогатої худоби та грипу птиці. Він також окреслив ряд профілактично-запобіжних заходів, які необхідно здійснити в області для недопущення занесення збудників даних хвороб.

Заслухавши усіх доповідачів та обговоривши питання порядку денного, Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при облдержадміністрації вирішила:

1. Взяти до відома інформації:

Сидорука Г.П. – начальника головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, про епізоотичну ситуацію щодо африканської чуми свиней (далі АЧС), високопатогенного грипу птиці, заразного вузликового дерматиту великої рогатої худоби.

Бондара А.О. – начальника Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства, про виконання заходів по профілактиці заносу вірусу африканської чуми в лісомисливські господарства області та проведеної роботи щодо доведення до оптимальної чисельності диких кабанів у лісомисливських угіддях.

Терентьєва Ю.В. – заступника начальника з реагування на надзвичайні ситуації Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області, про наявність сил і засобів для виконання заходів з ліквідації, у разі виникнення, особливо небезпечних захворювань тварин та птиці.

2. На виконання Рішення Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кабінеті Міністрів України від 6 грудня 2016 року (протокол №2) вжити заходів для забезпечення належного фінансування у 2017 році державних установ ветеринарної медицини в межах потреби для ефективного проведення протиепізоотичних заходів.

У рішення також включено пункт щодо створення матеріального резерву підрозділам ДСНС для екстреного розгортання та належних умов функціонування карантинних ветеринарно-поліцейських постів, виконання заходів з ліквідації особливо небезпечних захворювань (кунги, дезбар'єри, спецодяг, паливно-мастильні матеріали, дрова, попереджувальні знаки тощо).

























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ