В Чернівецькій області виявлено підроблене водійське посвідчення

В Чернівецькій області виявлено підроблене водійське посвідчення

11.01.17 08:30 0 656
Це перший випадок у новому році, коли співробітникам територіального сервісного центру МВС у Чернівцях довелось викликати патрульну службу поліції.

При перевірці водійського посвідчення 45-річного громадянина, надісланого поштою в сервісний центр з одного з консульств України за кордоном, виникла підозра у фальшуванні документа.

Він засвідчував право водія водити не лише легковий автомобіль, але й транспортні засоби інших категорій, відсутніх в базі даних. Правоохоронці зафіксували факт підробки. Справою займуться слідчі.

Довідково

Нагадуємо, що законом передбачено кримінальну відповідальність за підробку документів, їх використання. Зокрема, частина 1 статті 358 Кримінального кодексу України (підроблення посвідчення або іншого документа) передбачає покарання штрафом до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Частина 3 цієї статті (використання завідомо підробленого документа) передбачає штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

Прес-служба РСЦ МВС в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Рух міських ...
Наступна новина: До органів прокуратури ...

КОМЕНТАРІ