Минулого року 566 чернівчан знайшли офіційну роботу

Минулого року 566 чернівчан знайшли офіційну роботу

11.01.17 10:03 0 636
Як розповів начальник управління податків і зборів з фізичних осіб Чернівецької ОДПІ Андрій Світовий, з 1 січня 2017 року збільшена фінансова відповідальність роботодавців за порушення трудового законодавства. Відповідно до Закону України від 06.12.2016 № 1774-VIII штрафні санкції сягають до 320000 грн.

«Зверніть увагу, що ці штрафи накладаються не лише на юридичних осіб, але й на роботодавців – фізичних осіб – підприємців»,- підкреслив посадовець.

За словами Андрія Івановича, упродовж 2016-го року завдяки діям чернівецьких податківців спільно з іншими контролюючими органами із 566-ти громадянами працедавці оформили трудові договори. Також було проведено 37 перевірок юридичних та самозайнятих осіб з питань виплати заробітної плати, за результатами яких додатково донараховано понад 5,5 млн. грн.

Працедавцям варто пам'ятати, що за порушення трудового законодавства при використанні найманої праці без офіційного оформлення, вони особисто несуть фінансову, адміністративну та кримінальну відповідальність. Громадяни, які отримують зарплату «у конвертах», ризикують позбавити себе усіх соціальних гарантій.

За словами Томаса Карлайля, не можна ані кроку ступити по цій землі, не стикнувшись із відповідальністю і обов'язком, що його необхідно виконати. Будьмо свідомі ризиків і уникаймо порушень.

Чернівецька ОДПІ просить небайдужих громадян повідомляти про випадки порушень трудового законодавства. Чекаємо письмових звернень за адресою: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200-А. Поінформувати про факти порушення законодавства про працю можна і за телефоном «гарячої лінії»: (0372) 54-60-00.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Позитивна динаміка ...
Наступна новина: На Тернопільщині під час ...

КОМЕНТАРІ