У Рівненській області конструктивна взаємодія із роботодавцями - запорука якісних освітніх послуг

У Рівненській області конструктивна взаємодія із роботодавцями - запорука якісних освітніх послуг

11.01.17 08:00 0 519
Відбулося підсумкове засідання Дорадчого комітету РЦПТО ДСЗ за участю представників основних ринкоутворюючих галузей Рівненщини - сфери обслуговування (готельна справа, перукарські послуги), металообробки, деревообробки, ІТ – технологій та сільського господарства.

На засіданні оцінювали діяльність навчального закладу в розрізі основних задач, що ставилися у 2016 році.

Директор РЦПТО ДСЗ Володимир Псюк виступив перед присутніми із звітом про основні досягнення, зокрема, він акцентував увагу на поновленні та доукомплектуванні матеріально-технічної бази ЦПТО, розробці нових проектів та програм навчання, перспективі розширення кола соціальних партнерів, в т.ч. іноземних.

На засіданні обговорили шляхи максимального інформування населення щодо умов отримання професійної освіти в РЦПТО ДСЗ. Це стосується, насамперед, мешканців сільської місцевості. Також було зауважено, що навчальний заклад і надалі аналізуватиме сучасний ринок праці з тим, аби забезпечувати роботодавців кадрами «на випередження».

Перед присутніми виступила заступник директора РЦПТО ДСЗ Руслана Бодренко, яка підсумувала роботу РЦПТО з оцінювання неформального навчання кухарів. Напрацьовано чіткий механізм взаємодії із базовими центрами зайнятості та претендентами на оцінювання, розроблена методика проведення таких іспитів, підібрано склад комісії тощо. Досвід показує, що на прикладі оцінювання кухарів можна організувати оцінювання результатів неформального навчання і кравців, і перукарів. Члени Дорадчого комітету одностайно підтримали дану позицію.

Голова Асоціації фермерів та приватних землевласників Рівненщини Дмитро Українець наголосив на доцільності представництва РЦПТО ДСЗ на усіх засіданнях Асоціації з метою подальшої максимальної взаємодії.

Під час засідання Дорадчого комітету роботодавці розглянули важливе питання – відповідальність слухачів РЦПТО перед роботодавцями, на підприємствах яких вони проходять виробничу практику. Можливо, випускники відпрацьовуватимуть певний обов'язковий термін, що буде зазначено в Угоді.

Приємною подією на засіданні Дорадчого комітету стало те, що до команди однодумців приєднався ще один представник ресторанного бізнесу - Ігор Голяр, директор кафе-бару «Гостинний двір».

Насамкінець, директор РЦПТО ДСЗ висловив щиру подяку присутнім за конструктивний діалог і виразив упевненість, що подальша співпраця принесе вагомі результати і сприятиме якісній підготовці кваліфікованих кадрів та успішному їх працевлаштуванню.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Наиболее востребованное ...
Наступна новина: Чернігів: Заяви на ...

КОМЕНТАРІ