Дороги в Чернігові чистяться від снігу згідно графіків. Техніка і люди працюють у 2 зміни

Дороги в Чернігові чистяться від снігу згідно графіків. Техніка і люди працюють у 2 зміни

12.01.17 12:33 0 651
В Чернігові у прибиранні снігу задіяна вся наявна снігоприбиральна техніка та всі її водії. Це 25 одиниць спеціальної техніки КП «АТП 2528» плюс техніка ЖЕКів і КП «Зеленбуд». Машин працює навіть більше, ніж минулого року – адже цієї осені місто придбало для комунальників 5 важких МАЗів та нові трактори. Такі важкі машини справляються зі значними сніговими опадами легше й ефективніше за ту техніку, яка наявна на АТП-2528 з минулих років.

Дороги чистяться вдень і вночі згідно графіків. До 8-ї ранку передусім забезпечується звільнення від снігу тих центральних вулиць, де найбільший рух громадського транспорту. Люди працюють у дві зміни.

Олександр Войтенко, начальник цеху прибирання КП «АТП 2528»:

- Загалом машини та люди працюють кожного дня в 2 зміни. Кожної зміни задіяно мінімум 14-15 одиниць техніки. Це 8-9 машин зі спеціальним навісним обладнанням, які чистять і посипають піскосольовою сумішшю дороги, та 5-6 тракторів, завдання яких – тротуари і перехрестя. Працюють по 12 годин з 8 ранку до 8 вечора, з 8 вечора до 8 ранку.

Починаємо з центру. Вночі чистяться, зокрема, райони Доценка, Рокоссовського, Бєлова, пр-кт Миру, пр-кт Перемоги, 1 Травня та інші.

Вдень - Красносільського, Незалежності, Малясова, Єськова, Текстильників, Попова, Дніпровська (Шерстянка) та інші.

Піскосольової суміші в нас у запасі ще 4000 тон, цього вистачить більш ніж на місяць. І зараз ще відбувається тендер для додаткової закупівлі солі. Тобто ресурси є, і для очищення міста від снігу ми зробимо все можливе.

*/blockquote

Ольга Горлинська, водій тролейбусного парку КП «ЧТУ»:

- Дорогі розчищенні, широкі. Видно, що комунальні служби працюють, техніка їздить по всьому місту прибирає. Вчора була свідком на зупинці «Градецький», як двірники прибирали, дак вони так старалися, що аж чуби у них були мокрі. Але є такі ділянки дороги, що сніг прибраний повністю але дорога дуже слизька, це напевно з-за того, що сніг прикатався. Також дуже добре для людей і для нас, водіїв громадського транспорту, що трактори прибирають зупинки. Це дає можливість висадити людей нормально, а не в кучугури снігу. */blockquote

Ігор Валерійович, таксист:

- Я вважаю, що комунальні служби справляються настільки, наскільки вони можуть справлятися з даною ситуацією. Дуже багато випало опадів, тому вони скрізь і не встигають. Можливо, що не вистачає одиниць техніки та робочої сили. Але центральні вулиці загалом всі почищені. Двори теж почищені, але не скрізь добре. На сьогоднішній день я вважаю, що дорожні служби по 5-ти бальній шкалі справляються на 4.*/blockquote

Довідково:

За даними гідрометцентру, тільки в різдвяні вихідні в Чернігівській області подекуди випала половина місячної норми снігу.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ