У Рівненській області сільському голові,який одержав 520 тис грн неправомірної вигоди,продовжено термін застосування запобіжного заходу та відсторонення від посади

У Рівненській області сільському голові,який одержав 520 тис грн неправомірної вигоди,продовжено термін застосування запобіжного заходу та відсторонення від посади

12.01.17 12:10 0 599
У Рівненському міському суді триває судовий розгляд обвинувального акта стосовно одного із сільських голів Рівненського району, який обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди у сумі 520 тис грн.

11.01.2017 колегія суддів задовольнила клопотання прокуратури Рівненської області про продовження обвинуваченому терміну застосування запобіжного заходу – застави, а також на останнього покладено обов'язки не відлучатись із населеного пункту, де проживає, не спілкуватись із свідками та носити електронний засіб контролю.

Також за клопотанням державного обвинувача продовжено термін відсторонення сільського голови від посади на 60 діб.

Нагадаємо, що останнього було викрито у серпні 2016 року під час одержання неправомірної вигоди за підготовку документації, необхідної для надання громадянину у власність 10 земельних ділянок загальною площею 1,5 га.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі).

Оскільки відповідно до ст. 12 КК України інкримінований сільському голові злочин віднесено до категорії особливо тяжких, обвинувальний акт по суті розглядається колегіально Рівненським міським судом у складі трьох професійних суддів.

Довідково: за вказане кримінальне правопорушення передбачена відповідальність у виді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівці: Faculty Aid for ...

КОМЕНТАРІ