На Тернопіллі 1600 грн. – прожитковий мінімум з 1 січня 2017 року

На Тернопіллі 1600 грн. – прожитковий мінімум з 1 січня 2017 року

12.01.17 12:47 0 519
З 1 січня 2017 року прожитковий мінімум для працездатних осіб становить 1600 гривень. Про це повідомив директор департаменту соціального захисту населення ОДА Вадим Боярський .

«Вже з 1 травня цей показник зросте до 1684 гривні, з 1 грудня – 1762 гривні. Відповідно, мінімальна заробітна плата з 1 січня - 3200 гривень; у погодинному розмірі: з 1 січня – 19,34 гривні. Як відомо, 27 грудня Президентом України підписано Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України». Саме на підставі цих змін у законодавстві сформовано ключові фінансові показники Державного бюджету на 2017 рік», - констатував директор департаменту.

За його словами, при обчисленні розміру заробітної плати працівника не враховуються доплати за роботу в несприятливих умовах праці та підвищеного ризику для здоров'я, за роботу в нічний та надурочний час, роз'їзний характер робіт, премії до святкових і ювілейних дат.

«У разі якщо працівник виконав місячну норму праці, а нарахована йому заробітна плата є нижчою від законодавчо встановленого розміру мінімальної заробітної плати, роботодавець зобов'язаний провести доплату до її рівня, яка виплачується щомісячно одночасно з виплатою заробітної плати. Крім цього, мінімальна заробітна плата не буде застосовуватись як розрахункова величина при побудові схем посадових окладів, визначенні плати за надання адміністративних послуг, судового збору, суми податків тощо», - наголосив Вадим Боярський.

Він зауважив, що Законом також внесені зміни до законів України, в яких заробітна плата або посадові оклади визначаються на основі мінімальної заробітної плати. Вони будуть визначатись у співвідношенні до прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого на 1 січня календарного року.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У 2016 році через центри ...
Наступна новина: Чернівці: Science Subjects ...

КОМЕНТАРІ