Чи важлива внутрішня оптимізація для SEO просування?

Чи важлива внутрішня оптимізація для SEO просування?

12.01.17 13:49 0 1056

На рейтинг сайту у видачі впливає дуже багато чинників. Їх можна об'єднати в кілька груп. Однією з таких груп і є фактори внутрішньої оптимізації веб-сайта. Не достатньо буде просто закупити посилання і чекати, поки ваш веб-сайт підніметься у видачі. Для того, щоб викликати довіру у пошуковиків, спочатку потрібно якісно зробити свій веб-сайт, розібратися з його внутрішньою оптимізацією, а вже потім вже займатися зовнішньою.

Грамотна внутрішня оптимізація включає в себе дуже багато пунктів. Над ними можна працювати протягом усього життя Вашого бізнесу. У цій статті ми будемо говорити тільки про найважливіші моменти SEO оптимізації сайту, без яких Ваше просування буде безглуздим. Ми подивимося на сайт не тільки очима користувача, а й очима пошукових систем, розберемо які критерії в їх очах є показниками якості і розповість нам про це співробітник Digital-агентства «ASTY.PRO».

Ключові етапи внутрішньої оптимізації сторінок веб-сайту

Оптимізація контенту. Під контентом ми маємо на увазі все, що є на сайті. Це не тільки тексти, як багато хто вважає. Це всі фото, відео, описи та ін. 1-им словом, абсолютно все, що дає інформацію користувачеві про конкретний веб-сайт.

Пошуковики звертають увагу на те, наскільки контент:

  • унікальний;
  • експертний;
  • оптимізований;
  • корисний.

Оптимізація структури веб-сайту. Пошуковики стежать за тим, наскільки правильно побудована структура кожного веб-сайту. Чи правильно дотримана ієрархія, наскільки грамотно з т. з. зручності користувача розподілені запити і обнародувані сторінки.

Завдяки правильній структурі, пошуковий робот зможе швидко і з легкістью проіндексувати всі сторінки. Якщо ж структура буде зроблена неправильно, тоді ви можете просто «забути» про свій веб-сайт на довгий час, тому що якщо вже робот не зміг в ньому швидко розібратися, то для простого користувача він точно буде незручним. Про які позиції тут може йти мова?

Оптимізація title. Це мало не основний елемент внутрішньої оптимізації коду сторінок. За title пошукові системи розуміють, що саме Ви просуваєте на сторінці. Звичайно, є й інші фактори, але назва сторінки - найвагоміший аргумент для пошуковиків. Якщо згадати про вплив внутрішньої оптимізації на CTR, то по важливості саме title потрібно ставити на одне з перших місць.

Оптимізація заголовка H1
. Кожна сторінка повинна мати заголовок, який буде складатися з основного запиту, який Ви на ній просуваєте. Заголовок потрібен як пошуковикам, так і користувачам, щоб визначити тематику самой сторінки і всього сайту в цілому. Важливо розуміти основні правила написання заголовків і дотримуватися їх. Наприклад, потрібно стежити, щоб на сторінці був всього один заголовок H1.

Заголовки - це дуже важливий пункт внутрішньої оптимізації сайту, його правильне складання безпосередньо впливає на позиції в пошуковій видачі.

Не завжди те, що користувач бачить як заголовок, їм є. Ми ж маємо пам'ятати, що Google і Яндекс дивляться на сайти іншими очима.

Оптимізація підзаголовків H2. Крім заголовка на внутрішню пошукову оптимізацію впливають підзаголовки. Пошукові системи враховують кілька чинників: їх наявність, кількість, правильне розташування, наявність ключових слів, тематичність і корисність.

Правила написання заголовків і підзаголовків відрізняються, і цьому потрібно приділити достатньо уваги. У кожному тексті, будь це стаття або описання будь-якої категорії сайту, повинні бути підзаголовки. Це значно прискорить процес потрапляння в ТОП.

Перелінковка. Це невід'ємна частина внутрішньої seo оптимізації, про яку багато хто забуває. Правильна перелінковка - це потужний і безкоштовний інструмент внутрішньої пошукової оптимізації. Google і Яндекс відстежують, наскільки рівномірно розподілена вага Вашого сайту. Крім цього, вони бачать, скільки на сайті працюючих і непрацюючих посилань, куди веде кожна з них, чи дотримана ієрархія і т. д.

Зробивши всього лише ці 6 пунктів, Ви легко зможете потрапити в ТОП Google і Яндекс.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Житомирщина: у місцеві ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ