Чи хороше життя в США для росіянина?

Чи хороше життя в США для росіянина?

13.01.17 12:41 0 1115

США - це величезна країна, розташована в Північній Америці, яка омивається Тихим, Атлантичним і Північним Льодовитим океанами. Столиця Вашингтон улюблена і шанована багатьма американцями. Державною мовою є англійська, але вона мало схожа на ту мову, якою розмовляють у Великобританії.

Це американська англійська, вона має своєрідний акцент, завдяки якому відразу можна виділити американця серед інших людей, що розмовляють англійською. І ви звичайно ж розумієте що якщо ви збираєтеся жити в Америці ви повинні знати англійську мову на досить хорошому рівні.

Ще одним популярним містом в США, розташованим на березі океану, є Нью-Йорк. Це промислове й індустріально розвинене місто. Іноді виникає питання: «Чому саме Нью-Йорк не є столицею?» У Нью-Йорку проживає багато емігрантів.

ПМЖ в США

Багатьох європейців, особливо з бідних країн, таких як Росія, Україна тягне в США. Люди мріють перебратися туди на ПМЖ і з часом набути громадянства. Для цього уряд США організував спеціальну лотерею, в яку всі бажаючі можуть пограти один раз на рік і кому пощастить, той витягне щасливий квиток і оформивши Грін карту відправиться жити в США. Ця лотерея спеціально створена саме для бідних країн Європи і Африки для того, щоб допомогти її жителям. Грін карта дозволяє згодом, після того як людина проживе в США 5 років і здасть кілька іспитів з англійської мови, отримати громадянство. До речі, якщо ви вирішили емігрувати в США, то вам в нагоді буде сайт http://www.usastep.com, на якому зібрано багато корисної інформації про життя в цій заокеанській країні.

Варто чи ні?

Але чи дійсно життя в США є дуже привабливим і престижним? Чи варто росіянам або українцям перебиратися жити туди? Цей факт можна поставити під великий сумнів.

Справа в тому, що в США потрібна дешева робоча сила, саме для цього країні і потрібні емігранти. Білошкірим європейцям дуже пощастить, якщо вони потраплять жити в той район, де живуть білі.

Расизм

Насправді в США досить жорстко стоїть конфлікт між білими і чорношкірими, останні недолюблюють своїх білих побратимів, якщо райони гангстерські, то білошкірого запросто можуть побити на вулиці. У США через расові конфлікти велике значення має те, хто є президентом - білошкірий або чорношкірий. Можна з упевненістю сказати, що в залежності від того кого оберуть, будуть насамперед дотримуватися інтереси тієї або іншої раси.

Якщо росіянин по Грін-карти приїде в США в пошуках американської мрії, то тільки диво зможе допомогти йому здійснити бажане і розбагатіти.

Робота

Спочатку можна розраховувати тільки на роботу чорнороба, причому, вимоги до працівників в країні досить високі. Ні в якому разі не можна спізнюватися на роботу. Пробки, поломка транспорту не є поважними причинами. Роботодавці вважають, що, якщо працівник думає, що може спізнитися з якоїсь причини, значить нехай приїжджає на роботу за годину раніше і чекає початку робочого дня, але запізнитися він не має право, ні за яких обставин. Роботодавці в США вважають, що вони платять хороші гроші, використовується погодинна оплата, значить, працівник повинен викладатися на всі 100 %.

Освіта, здобута у вищих навчальних закладах Росії і України, в країні не котирується, доведеться здавати спеціальні іспити і доводити свою профпридатність.

У країні дуже багато бездомних людей, яким нема за що жити. Допомога по безробіттю в США просто мізерна. Її не вистачає для того, щоб оплатити житло, купити їжу і одяг.

Податки

У країні буквально будь-яка покупка і будь-яка дія оподатковуються, і ці податки досить високі. У магазинах на цінниках написана ціна без податку, коли людина розплачується на касі, до вартості покупок додається податок і сума, яку потрібно заплатити значно зростає.

Освіта

Приїхавши з бідних країн для того, щоб зробити кар'єру, люди повинні отримати освіту, але вона коштує досить дорого. До речі, що стосується навчання дітей в школі, то є платні школи і державні. Набагато більш престижним вважається віддати дитину вчитися в платну школу, тому, що там дітям приділяється набагато більше уваги.

Сексуальна революція

США - це країна в якій перемогла сексуальна революція, порядки, що існують там для скромних росіян теж є не зовсім звичними. Пропагується одностатева любов, дозволені шлюби між одностатевими людьми. Вважається, що поліція в порівнянні з Росією досить розвинена. Чоловіки не мають право, навіть, косо подивитися на жінку, але насправді, ситуація не зовсім так. Дівчина, яка є цнотливою і не зустрічається з хлопчиками - зовсім не користуватиметься популярністю. Пропаганда сексу дуже сильна в США.

Трудоголізм

У країні багато працюють і дуже мало відпочивають. Якщо людина тільки що влаштувалася на роботу, то вона має право лише на 12 днів відпустки на рік і то, цей час ділять на частини. З кожним наступним роком на 1-2 дня відпустка буде збільшуватися, але, в разі зміни місця роботи, на новому місці кількість наданих днів відпустки буде мінімальною. Якщо роботодавець вирішив звільнити свого працівника, то останнього не попереджають про це заздалегідь, просто група людей заходить до працівника в кабінет і оголошує йому про звільнення, після цього працівник за 15 хвилин збирає свої речі і йде. Нікого не хвилює питання: чи знайде він роботу чи ні. Далеко не всі росіяни задоволені тим, що виїхали в США на ПМЖ, скориставшись Грін-картою.

Кому добре живеться в США?

В основному тут добре живеться тим, хто їде в цю країну не з порожніми руками і збирається будувати там свій бізнес. Країна просто створена для хорошого бізнесу і успішних бізнесменів. Що стосується системи охорони здоров'я, то багато людей думають, що завдяки страховці у них буде можливість отримати допомогу висококваліфікованих професорів, в разі необхідності. Насправді, що стосується лікарень, то основним їх завданням є те, що б викачати по більше грошей з хворих. Можуть бути призначені процедури і медикаменти, які хворому зовсім не потрібні, а що стосується страховки, то існує багато нюансів пов'язаних з її використанням. Тобто, по суті справи страховку людину зобов'язує платити держава. Але це ще один звичайний спосіб для викачування грошей.

Незвичайна краса Штатів

І все одно росіян манить заокеанська країна, яка є незаперечною. Росіяни побачать там те, чого не бачили на батьківщині. Вашингтон, Нью-Йорк рясніють пам'ятками. Одним з найбільш відвідуваних місць в США є Ніагарський водоспад. Це незвичне місце, яке по-особливому впливає на людину. З настанням сутінків вид водоспаду стає зовсім зачаровуючим. Можна помилуватися на відблиски, створені прожекторами, які були спеціально побудовані для створення гри світла на поверхні водоспаду. Різнобарвні промені прожекторів направляються на водоспад. Приголомшлива гра бризок води і світла здатна заворожити будь-кого.

Вважається, що Ніагарський водоспад є улюбленим місцем для закоханих. Багатьох людей приваблює в США стабільна економіка, надія на отримання своєчасної якісної медичної допомоги, сите і безтурботне життя. Чи отримає російська людина приїхавши в безкрайню країну, що складається з безлічі штатів все це або вона буде приречена там на життя людини п'ятого сорту, залученого до робіт чорнороба? Це залежить від самої людини.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Прокуратура Рівненщини ...

КОМЕНТАРІ