У Чернігові пункти обігріву працюватимуть й у приміщеннях комунальних підприємств

У Чернігові пункти обігріву працюватимуть й у приміщеннях комунальних підприємств

13.01.17 13:04 0 515
12 січня, в Чернігівській міській раді відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому переглянули перелік пунктів обігріву, а також обговорили головні вимоги до їх облаштування у випадку низьких температур у м. Чернігові.

Нарада відбулась за участю керівників структурних підрозділів, Чернігівського міського відділу УДСНС України у Чернігівській області, також були запрошені керівники КП «Новозаводське», «Деснянське», ЖЕК-10, ЖЕК-13 міської ради та ОЖБК.

Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Григорій Годун, який є заступником голови комісії, повідомив, що в Чернігові пункти обігріву почали працювати з 5 січня, саме в ті дні, коли почалися сильні морози. Було визначено 11 пунктів, де люди, які тривалий час знаходились на вулиці та змерзли, могли зігрітися. Серед них були й підрозділи ДСНС міста.

За словами Григорія Годуна, в морозні дні до визначених пунктів за допомогою звернулися 5 осіб, всім їм була надана необхідна допомога. Він також повідомив, що у зв'язку зі встановленням рівня терористичної загрози у Чернігівській області підрозділи ДСНС у місті Чернігові не можуть надалі допускати до своїх приміщень сторонніх осіб. Тому він запропонував переглянути список стаціонарних пунктів обігріву по місту Чернігову.

Члени комісії визначили, що тепер у Чернігові цілодобово прийматимуть громадян, які змерзли та потребують допомоги, у таких пунктах:

- міські лікарні (приймальні відділення): проспект Миру, 44; вул. 1-го Травня, 168; вул. 1-го Травня, 170; вул. Текстильників, 36;

- Чернігівський обласний центр радіаційного захисту та оздоровлення населення: вул. Шевченка, 160;

- Центр соціальної адаптації і реінтеграції безпритульних на 25-30 осіб - вул. Святомиколаївська, 33.

Крім того, у робочий час (з 8.00 до 17.00) допомога змерзлим надаватиметься в приміщеннях таких підприємств:

- КП «Новозаводське» міської ради, пр.-т Перемоги, 15;

- КП «Деснянське» міської ради, вул. Академіка Павлова, 13;

- КП ЖЕК-10 міської ради, вул. Доценка, 25-б;

- КП ЖЕК-13 міської ради, вул. Незалежності, 14-а;

- об'єднання житлово-будівельних кооперативів, пр-т Перемоги, 203-а;

- територіальний центр соціального обслуговування Деснянської районної у місті Чернігові ради, вул. Рокоссовського, 8;

- територіальний центр соціального обслуговування Новозаводської районної у місті Чернігові ради, вул. Текстильників, 25.

Головним лікарям міських лікарень, Чернігівського обласного центру радіаційного захисту та оздоровлення населення, керівникам Центру соціальної адаптації і реінтеграції безпритульних, терцентрів соціального обслуговування, комунальних підприємств та ОЖБК рекомендовано визначити місця (приміщення) для обігріву в будівлях їхніх організацій та забезпечити безперешкодний допуск до них мешканців міста для обігріву в разі низьких температур повітря. Крім того, знайти можливість забезпечення осіб, що потребують обігріву, теплими ковдрами та гарячими напоями на час перебування.

На засіданні також було зазначено, що підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій завжди готові допомагати їм у разі потреби. Окрім того, при зниженні температури повітря до мінус 15 °С ними будуть виставлені намети для обігріву. Про місце розташування цих наметів буде повідомлено додатково.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Відеосюжет ТРА «Новий Чернігів»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прокуратура Рівненщини ...
Наступна новина: На Програму розвитку ...

КОМЕНТАРІ