Україна встановила рекорд з експорту цукру

Україна встановила рекорд з експорту цукру

13.01.17 13:13 0 519
У 2016 році експорт цукру склав 465,9 тис. тонн, що є рекордним показником за всю історію незалежності України. Відтак, присутність українського бурякового цукру на світовому ринку збільшилася у чотири рази у порівнянні із попереднім роком.

«2016 рік став рекордним за багатьма показниками. Так, до рекордного показника з експорту зернових у 39 млн тонн зерна додалася найбільша за всю історію цифра з експорт цукру – майже 466 тис. тонн. Україна продовжує нарощувати експортний потенціал і підтверджувати світове лідерство», – зазначив Міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий.

За вересень – грудень поточного маркетингового року українські виробники цукру експортували 344,1 тис. т цукру. За ці чотири місяці український цукор вперше потрапив на ринки М'янми, Шрі-Ланки, Афганістану, Сомалі, Ефіопії, Південноафриканської республіки, Македонії, Судану, Китаю. Слід зазначити, що відкриття нових ринків збуту для українських виробників відбулося за рахунок планомірного підвищення якості цукру.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ