На Тернопіллі за два місяці надано 47 дозволів в сфері екології

На Тернопіллі за два місяці надано 47 дозволів в сфері екології

13.01.17 13:13 0 504
Грудня 2016 року – січня 2017 року управлінням розглянуто 54 комплекти матеріалів на отримання дозвільних документів в сфері екології. За результатами розгляду надано 47 дозволів, з них: 11 – на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, 32 – на спеціальне водокористування та зареєстровано 4 декларації про відходи.

Про це повідомив начальник управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Орест Сінгалевич.

«За цей час 33 заявникам було відмовлено у наданні документів дозвільного характеру. Причинами цього є різні, як формальні, що пов'язані з невідповідністю матеріалів вимогам нормативних документів, так ї об'єктивні, до яких можливо віднести неприпустимість впливів на навколишнє середовище, використання природних ресурсів без належних правовстановлюючих документів, негативна позиція громадськості та інше», - зазначив начальник управління.

Він повідомив, що наразі не отримали дозволів на спеціальне водокористування Хоростківське міське комунальне підприємство «Комунальник» і Збаразьке міське комунальне підприємство «Збараж». Річ у тім, що для очищення стічних вод Хоросткова і Збаража у 2015 році за кошти Державного фонду регіонального розвитку та місцевих бюджетів було збудовано сучасні каналізаційні очисні споруди. Проте, внаслідок недбалої експлуатації каналізаційних мереж і цих споруд не досягнуто ефективної роботи водоочисного обладнання.

Не надано дозволу на спецводокористування ТОВ «Скала-Подільський спецкар'єкр», бо підприємство не підтвердило свого права на користування земельними ділянками під водозабірними спорудами.

Працівники управління переконані, що дозвільні документи мають бути дієвим механізмом впливу на природокористувачів для забезпечення екологічного благополуччя.

«Дозвільна діяльність є однією з важливих ділянок роботи управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації. Як правило, юридичними особами документи для отримання дозволів у сфері охорони навколишнього природного середовища подаються через центр надання адміністративних послуг. Щорічно працівники управління розглядають сотні таких матеріалів, на підставі яких видаються дозволи на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, спеціальне водокористування, використання інших природних ресурсів тощо», - підсумував Орест Сінгалевич.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ